Múltidéző - Magyar hölgy az Év asszonya jelöltjei között, 2012

Szlovákiai magyar nő, a vezekényi Bugyiné Vicsápi Natália lehet az év asszonya. A vezekényi nyomdatulajdonost biznisz és menedzsment kategóriában jelölte az elismerésre az egyebek mellett egyetemi oktatókból, vállalkozókból álló bizottság. 

A vezekényi vállalkozót 2010 végén az év üzletasszonyává választották. Kicsivel több mint egy évvel az elismerés után, idén február derekán a harmincas éveiben járó vállalkozót a Slovenka magazin, a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) és a Szlovák Nemzeti Színház által meghirdetett Az év asszonya (Slovenka roka) versenybe jelölte a rendezvény nevezőbizottsága.

A jelöltekről többek között Silvia Gašparovičová, a köztársasági elnök felesége, Daniel Krajcer, akkor még kulturális miniszter, a nemzeti színház és a közszolgálati média vezérigazgatója, a Közgazdaságtudományi Egyetem rektora, a Szlovák Tudományos Akadémia elnöke döntött.

"A jelölés nagy megtiszteltetés számomra, de egyben nagy kihívás is. Elismerése a munkámnak, amely naponta újabb és újabb kihívások elé állít, mindeközben az újabb lehetőségek keresésére motivál. Kihívásnak tekintem elsősorban azért, mert ennyi különleges hölgy között eredményesnek lenni nem egyszerű” - nyilatkozott lapunknak Bugyiné Vicsápi Natália, aki tizennégy évvel ezelőtt egy reklámújság szerkesztésével kezdte pályafutását.

Vezekényben található nyomdájában ma 80 embert foglalkoztat. Amikor Natáliát arról kérdezzük, minek köszönhető, hogy a válság ellenére sikerült talpon maradniuk, sőt megerősödniük, egy időben meghozott döntésről kezd mesélni.

„2010-ben a krízis ellenére is a fejlesztés mellett döntöttünk. Ez meghatározó lépés volt annak érdekében, hogy kezeim tudjuk a várható nehéz időszakot. Ebben az évben hatékonyabbá tettük a termelést egy német nyomdagép megvásárlásával, amelynek köszönhetően az élvonalba kerültünk a nyomdaipar területén nem csak Szlovákiában, Magyarországon és külföldön is” - mondja Natália.

Natália munkája mellett két éve tagjai a szlovákiai Vállalkozónők Top Centrumának, amely a nők vállalkozását hivatott támogatni.

„Gyakran találkozom olyan nőkkel, fiatalokkal és idősebbekkel egyaránt, akik tele vannak ötletekkel, tudják, hogyan lehetne azokat megvalósítani, csak éppen a merszük hiányzik. Előadásaimmal arról próbálom meggyőzni őket, hogy legyen bátorságuk megvalósítani álmaikat. Fontos, hogy higgyenek önmagukban, és kellően elszántak legyenek” - mondja Natália, aki jelenleg a nyomda további bővítésén és egy kiadó alapításán dolgozik.

A verseny ünnepélyes eredményhirdetése május 30-án lesz a Szlovák Nemzeti Színházban. A kategória győzteseiről és az abszolút győztesről a nézők, az olvasók döntenek.

Forrás: Új Szó, 2012. május 18.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés