Múltidéző - A nők kevésbé hiszik el, hogy amit létrehoztak, az innovatív, 2008

A SEED Alapítvány egyik célkitűzése, hogy felhívja a vállalkozónők figyelmét az innováció fontosságára. A Vállalkozónők vállvetve projekt keretében arra szeretné ösztönözni őket, hogy visszatérjenek a munkaerőpiacra. 

Ha valaki az elmúlt években részt vett bármilyen innovációval kapcsolatos szakmai konferencián, alig talált a résztvevők között nőt, legyen szó vállalkozókról, kutatókról vagy döntéshozókról, pedig ezeken a területeken is akadnak szép számmal nők. A nők valami miatt nem érzik magukat megszólítva ebben a témában, az innováció szó kapcsán inkább műszaki - tehát nagyon férfias - témákra asszociálnak. Ezt a tévhitet szeretné elhessegetni a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és esélyegyenlőséget kíván teremteni azzal, hogy szakmailag támogat nők által irányított vállalkozásokat.

Az alapítvány Vállalkozónők vállvetve nevű projektje vidéken, kistelepüléseken élő, vállalkozást tervező nők elindulásában és megkapaszkodásában segít az első, különösen kritikus időszakban, illetve már működő vállalkozóknak nyújt segítséget ahhoz, hogy cégüket versenyképesebbé tegyék. A projekt kiemelt figyelmet fordít a családi vállalkozások női résztvevőire.

A programot két egymástól távol eső helyszínen, Zala megyében, három kistérségben és a Pest megyei Zsámbéki-medencében indították el. A vállalkozást tervező munka nélküli, illetve már vállalkozó nőket a projekt valamennyi programjában szívesen látták.

Végül több mint száz jelentkezővel foglalkoztak, akik személyiségfejlesztési és a vállalkozás indításával, működtetésével kapcsolatos tréningeken vehettek részt, majd az általános üzleti ismeretek után egyre magasabb szintű, egyre specializáltabb területekkel, például uniós pályázatok írásával, a webmarketinggel ismerkedhettek meg.

A résztvevők saját vállalkozásuk ügyében tanácsadást vehettek igénybe, emellett a program mentori segítséggel próbált támogatást nyújtani. A résztvevők látogatásokat tettek sikeres vállalkozásoknál, civil szervezeteknél, hogy lássák, mások hogyan csinálják.

A látottak-hallottak szakmai segítséget adtak az induláshoz, illetve a vállalkozói profilváltáshoz vagy bővítéshez. Az alapítvány családi vállalkozással kapcsolatos rendezvényei nyitottak voltak a társak, az együttműködő, együtt dolgozó partnerek számára is. A résztvevők szakmai támogatást nyújtottak egymásnak.

A tervezett vállalkozások egy része az elmúlt időben elindult, másoknak sikerült elhelyezkedni a programban kapott megerősítés segítségével. Vannak, akik még keresik az útjukat, ők továbbra is számíthatnak az alapítvány segítségére.

***

Az alapítványt 1990 elején hozták létre vállalkozói érdekképviseletek, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek és minisztériumok. Az alapítók céljainak megfelelően a szervezet a magyarországi vállalkozói ismeretek, kultúra és környezet fejlesztése érdekében kezdett el működni, aminek eredményeképpen 1998-ban közhasznú minősítést kapott. Az ügyfelek igényei alapján időközben tevékenysége részévé vált a nonprofit szektor erősítése, a civil szervezetek segítése is. Az esélyegyenlőség megteremtését kulcsfontosságúnak tartó szervezet 2003-ban akkreditált felnőttképzési intézménnyé vált.

Forrás: Napi Gazdaság, 2008. március 28.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés