Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2020. január 21.

Múltidéző - Kétszer nehezebb a helyzete a vállalkozó nőknek, 2008

Mivel Magyarországon sem nőnek, sem vállalkozónak lenni nem könnyű, a vállalkozó nők duplán nehéz helyzetben vannak - derült ki Potápi Rita, a Nők és férfiak közötti esélyegyenlőségért Alapítvány igazgatója előadásából. 

A szakember rámutatott: a női vállalkozások előtt több akadály is áll. Ilyen a társadalmi sztereotípiák üzenete, miszerint a férfiak úgymond rátermettebbek, vagy például a nőkre inkább jellemző önbizalomhiány.

Felmérések bizonyítják, hogy a nők elsősorban egyéni, alkalmazott nélküli vállalkozást indítanak a kisebb kockázatvállalás miatt. A háztartásban pedig akkor is helytállnak, ha vállalkozóként dolgoznak. Ez a kettős leterheltség viszont a család kárára is válhat.

Forrás: Tolnai Népújság, 2008. február 18.