Mindig van újabb megoldás - Alapítónők Németországban

Mompreneurs - Andrea Ruhland-Gudermuth

Ki vagy és mit csinálsz?

Andrea Ruhland-Gudermuth a nevem, én vagyok az itkids online alapítója és tulajdonosa. Amikor anyuka lettem jöttem rá, hogy milyen nehéz és időigényes különleges, ízléses és megfizethető gyerekholmit vásárolni; így 2011 végén emiatt alapítottam meg az itkinds-et. 

A mindent elárasztó kismacik és virágocskák helyett esztétikusabb és kiváló minőségű gyermekholmikat kínálunk. A széles termékválasztékban a kendőcskéktől a játékon át a gyermekszoba berendezésig minden megtalálható. Csodás kis termékeink a baby és gyermekholmik területén a formatervezett, igényes áruk iránt érdeklődőket messzemenően kielégítik.

Honnan jött az ötlet hogy vállalkozzál? Hogyan indultál és pénzügyileg honnan sikerült beindítani?

A szüleim is vállalkozók, így már hamar megérett bennem is a vágy, hogy önálló legyek. Kislányom 2010-ben született, ezt követően azonnal megérett bennem az elhatározás, hogy az alkalmazotti viszony, a sok utazgatás, a mások által eldöntött időbeosztás és az állandó elérhetőség helyett valami mást kell találni. Cégalapítási tapasztalatom nem volt, az internet kereskedelemben még kevésbé. 

Hiányosságaim pótlása érdekében professzionális szakemberhez fordultam, aki egy éven keresztül támogatta a bevezetést; az üzleti tervezéshez pedig kiegészítő tanulmányokat folytattam. Az alapításhoz szükséges tőke nagyrészt rendelkezésemre állt, illetve kevés hitelt is felvettem. Az előkészületek körülbelül 10 hónapot vettek igénybe, majd 2011 végén beindult az üzlet.

Hogy megy most a cég? Megvalósultak az elképzelések? És anyagilag?

Nagyon elégedett vagyok, szívesen vagyok önálló. A cég az alapítás óta eltelt 3 évben jól fejlődött. A saját cég biztosítja, hogy a munkát és a családot is  jól ellássam, jobban, mint ha fix állásom lenne valahol. A saját cégemben felhasználhatom azokat a tapasztalatokat, amelyeket egy svájci cég kereskedelmi részlegében managerként szereztem. A cégem már kis csapatot mondhat magénak, ahol én vagyok az ügyvezető, és én felelek a stratégia megalkotásáért, a beszerzését és a kontrolling munkákért is.

Hol és hogyan dolgozol?

A legtöbb időt otthon, Zürichben töltöm-onnan dolgozom nagyon hatékonyan; különösen, ha a ház üres. Nagyra értékelem, hogy nem veszik el idő az utazásra, és minden kéznél van. Az otthoni munka rugalmas időbeosztást tesz lehetővé, ami 2 gyerekes anyukaként rendkívül fontos. Magam részéről nagyon támogatom az otthoni munkavégzést, cégem munkatársai is otthonról dolgoznak. Ehhez megbízhatóság szükséges, ugyanakkor rendkívüli szabadságot tesz lehetővé, és a legfontosabb az eredmény.

Mi a programod és hogyan tudod a munkát és a családot egy kalap alatt ellátni?  

Az otthoni irodánál fennáll a veszély, hogy nincs szabad este, és az ember mindig irodában érzi magát. Ha nincs fix munkaidő, akkor gyakran úgy érezhetjük, hogy csak pár percre is de át kell ugrani az irodába; emiatt nagy önfegyelemre és jó időbeosztásra van szükség. A gyerekeim a hét egyik felében oviban vannak, a hét egy napján pedig az egyik nagymama jön hozzánk, miáltal a hét és ezáltal a munkaidő is jól tervezhető. Ha ég a ház a cégnél, akkor nem jelent gondot, ha néha beülök az irodába. A férjem hétközben sokat utazik, úgyhogy a hétvége a családé.

Mit tanácsolsz azoknak az anyukáknak, akik önállóak szeretnének lenni?

Legyenek bátrak, konzekvensek és öntudatosak, és sose felejtsék el mi a fontosabb, valamint legyenek hűek az elképzeléseikhez. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal mit is szeretnénk elérni. Mielőtt megalapítottam a cégemet, a klasszikus karriert szerettem volna elérni, ezért a vezetői felelősség, üzleti és hasonló szempontok fontosak voltak számomra. 

Egyszer azonban mindez megváltozott, és a folyamatos előrejutás már nem volt olyan fontos; hanem a hozzáállás, kreativitás, hosszútávú elképzelés és a rugalmasság kerültek előtérbe; mindezeket saját cégemnél jól hasznosíthatom. Fontos azonban, hogy az önálló üzletmenetben nincs tapasztalat, ezért a kezdetben mindenképpen hozzáértő segítség szükséges.

Mi a 3 legfontosabb tanácsod az önálló vállalkozást akaró anyukáknak, hogy időt, pénzt és idegeskedést takarítsanak meg?

Két gondolatot tudnék továbbadni:

1. Régi munkahelyemen managerként részt vettem vezetői szemináriumokon, ahonnan a legfontosabbat hoztam magammal: Mindig van még egy megoldás!  Ez jut eszembe akkor, ha valami megvalósíthatatlannak látszik.

2. A legjobb babysitterek a nagymamák.


Forrás Mompreneurs.de

Fordította Félegyházi Szilvia, a Nőtárs Alapítvány önkéntese

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Interjú - Csekő Etelka (varrónő)

A cippzáron belül – Zazálea világa

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés