A marketiges Susanne - Alapítónők Németországban

Mompreneurs - Susanne Rohr

Mesélj magadról kicsit, ki vagy és mivel foglalkozol?

Susanne Rohr a nevem,  „ A szerezz 5 lépésben még több ügyfelet” alapítója. Egyéni vállalkozókat illetve kisebb cégeket támogatok abban, hogy a szolgáltatásaikat értékesítsék. A cél az, hogy pozicionálhassák magukat a piacon,még több ügyfelük legyen és több bevételre tehessenek szert.

Az ügyfeleim többnyire olyanok, akik profik a szakterületeiken. Teljesen mindegy, hogy még csak kezdő vállalkozásról van szó vagy már létező cégről. Tisztában vannak azzal, hogy a marketing mennyire fontos és hogy mennyire befolyásolják az üzletüket. Sokszor kissé túlterheltnek érzik magukat és nem igazán tudják, hogy milyen irányba induljanak. Ilyenkor jövök én a képbe és segítek.

Honnan kaptál ihletet ehhez a vállalkozáshoz? Honnan indultál és miből finanszírozod?

Az önállóság gondolata mindig is foglalkoztatott. Csak azt nem tudtam, hogy az álomvállalkozásom, hogy nézzen ki. Amikor anyuka lettem egész gyorsan ment a dolog, mert előtte egy startup cégnek voltam a Marketing Kommunikációs Menedzsere. Az akkori főnököm jelezte, közvetlenül mielőtt szülési szabadságra mentem, hogy csak teljes munkaidőben tud visszavenni engem, ha részmunkaidőben szeretnék vissza menni, akkor csak asszisztensként tud foglalkoztatni. De ehhez nem igazán volt kedvem. Szerettem volna a 20 évnyi marketinges tapasztalatomat és a 15 évnyi Coach tapasztalatomat összekötni valahogy.

Kezdetben nem volt könnyű kitalálni, hogyan fog életre kelni a cégem, de megtanultam mindent, amit egy cég fejlesztéséről tudni kell. Itt valamint az USA-ban is folyamatosan tovább képeztem magam. Ebből alakult ki „A szerezz 5 lépésben még több ügyfelet” ez egy tréning program egyéni vállalkozásoknak és kisebb vállalkozásoknak. Több ügyfelet teszteltem, kialakítottam a marketing stratégiámat és belevágtam. Ezután már könnyebb volt.

Marketing eszközökbe, laptopba és egyéb eszközökbe fektettem be. Az irodám otthon van, így tudok online és offline dolgozni és ez által nincsenek túl magas tarifáim. És ez így teljesen tökéletes.

Mostanában hogyan alakulnak a dolgok? Megvalósultak az elképzeléseid? 

Az elképzeléseim nagyban kiteljesedtek. Az elején azt hittem, hogyha részmunkaidős leszek, akkor minden kétszer annyi időbe fog telni. De ekkor indult be igazán a dolog. A cég elindulása utáni 11-dik hónapban már tele volt a kalendáriumom. Az eladási stratégiát, amit az ügyfeleknek tanítok magam is alkalmazom. Anyagi szempontból pedig, amit 2014-re célul tűztem ki, azt el is értem. Most éppen a 2015-ös céljaimat is kitűztem már.

Hol és hogyan dolgozol?

Elsősorban otthonról dolgozom, amit nagyon szeretek. Így a családi életemet és a munkámat is tudom koordinálni. Ezáltal nem veszítek annyit időt a furikázással és drága irodát sem kell bérelnem.

Az én tanácsadásaim/ tréningjeim  Skypeon keresztül történnek vagy itt helyben, München déli részén.

Hogyan tudod a munkát és magánéletet koordinálni?

A férjem a fő kenyérkereső nálunk. Az elején ez levette a vállamról a nyomást, ami az anyagiakat illeti. Ha egész napos oktatást tartok, akkor az én felelősségem, hogy minden rendben működjön.

Akkor dolgozom, amikor a fiam az iskolában van és heti max. 3 alkalommal esténként. 2 hetente szombatonként pedig VIP-stratégiai napot tartok. Ezek között töltök időt a családommal. Nagyon figyelek arra, hogy ne keverjem nagyon össze a dolgokat és mindenre 100%osan tudjam irányítani a figyelmemet. Egy ideje már megy ez a dolog mert a férjem teljes mértékig támogat engem.

Az időbeosztásommal is minden a helyén van: az emailjeimet csak reggel és ebédidőben olvasom el és ekkor maximum 5 percet szánok erre, így azért később ezzel kevesebbet foglalkozom. A hétköznapokon elég feszes a napirend, főleg az ügyfelekkel és a marketinggel foglalkozom. Vasárnap esténként írok egy listát a heti teendőimről, ezzel megvan a heti tervem és ez nagyon jó érzést kelt bennem.

Tv-t pedig egyáltalán nem nézek már, az időmet így fontosabb dolgoknak tudom szentelni.

Mit tanácsolnál azoknak az édesanyáknak, akik szeretnének egyéni vállalkozásba kezdeni?

1. Mindenképpen fogalmazd meg, hogy mi a küldetésed és mi a célja az üzletednek.

2. Végezd el a stratégiai házi feladatot, mielőtt belevágsz egy honlap elkészítésébe. Ez nagyon sok mérgelődést megspórol:
Először is képzelj el egy ideális vásárlót.
Pozicionálj arra a bizonyos területre és legyél a problémamegoldás szakértője.
Csomagold be azt, amit tudsz és amit csinálsz.
Gondoskodj olyan marketing anyagokról, eszközökről amik még több ügyfelet hoznak neked.
Mozdulj ki.
Tökéletesítsd a hálózatot és az eladási folyamatot.

3. Fektess be magadba és az üzletedbe! Megérdemled és ez mindig ki is fizetődik.

4. Ünnepeld meg a sikereidet! A hölgyek a sikereket sokszor természetesnek veszik. Én otthon csináltam egy mappát olyan emailekről, amiket az ügyfelektől kaptam és kedves vagy éppen elismerő szavak vannak benne. Így mindig eszedbe fog jutni, hogy igen is jó úton vagy.

És milyen top 3 tipped és eszközöd van önálló édesanyáknak, akik szeretnének sok energiát megspórolni?

1. Keress magadnak egy csapattársat. Nekem már évek óta vannak stratégiai partnereim, akiket abban támogatok, hogy sikeres legyen a vállalkozásuk.

2. Van egy cikkem „164 ötlet, hogy még több ügyfeled legyen”. Olyan tanácsok vannak benne, amik mindenkinek segítenek, hogy még sikeresebb legyen a vállalkozásuk.

3. Wordpress: Egy érzékeny témát keresni és a saját honlapot elkészíteni. Több nem is kell. Költséghatékony, technikailag a legjobb és van sok ingyenes plugin.


Forrás Mompreneurs.de

Fordította Májer Szilvia, a Nőtárs Alapítvány önkéntese

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés