Soha nem késő! - Alapítónők Németországban

Mompreneurs - Michaela Seifer

Ki vagy és mivel foglalkozol?

Michaela Seifer vagyok, fotós, webdesigner és „KAMINIA” alapítója. A KAMINIA egy ingyenes online platform, ahol vizsgázott kéményseprők között lehet keresni, illetve kéményseprők találhatnak maguknak munkákat. Ez az első ilyen típusú platform Németországban a kéményseprő-ipar számára.

Honnan jött a vállalkozása ötlete és hogyan kezdted el?

Több mint 20 évig voltam alkalmazásban fotósként. Amikor munkanélküli letten át kellett gondolni, újra kellett gondolni az életemet, a munkámat. Addigi munkám során is nagyon szerettem az ügyfelekkel való kapcsolattartást, és párhuzamosan a KAMINIA projektben is rájöttem arra, hogy a fotózáson kívül mással is szeretnék foglalkozni. Igaz sokat kellett tanulnom, például programozás terén, de találtam egy fejlesztőt, aki segített. Szóval belevágtam, a családom, a barátaim segítségével és állami támogatással.

Honnan jött az ötlet?

2013-ban, a kéményseprői iparág liberalizálása után, új kéményseprőt kellett keresnem, ami elég nehéznek bizonyult.  Akkor még nem épült ki a piac, az interneten is alig lehetett kéményseprőt találni. Barátaim hasonló nehézségekkel találkoztak, ekkor jött az ötlet, hogy létre kellene hozni egy platformot, ahol a szakemberek utáni keresés gyorsan és egyszerűen működik. Így jött létre a KAMINIA.

Teljesültek az elvárásaid?  Pénzügyi szempontból is?

Október 7-én indult a KAMINIA, az első visszajelzések nagyon pozitívak, és azt mutatják, hogy szükség van rá. Egyelőre még nem termel bevételt, de ez most másodlagos szempont. Jelenleg az a fontos, hogy elkezdődött egy változás, és elindultam az úton, hogy saját lábamra álljak. Büszke vagyok arra, ahova eddig eljutottam, és sok ötletem vár még megvalósításra. De nagyon korai lenne bármit is jósolni.

Hol és hogyan dolgozol?

Szeretek home-office dolgozni, mert így nem vagyok az irodai időbeosztáshoz kötve. Egy otthoni iroda ideális webdesign, fotós, nyomdai, ügyfelkapcsoltatási munkákhoz. A kültéri fotózást pedig úgy tervezem, hogy a család napirendjéhez igazodjon. A napi kutyasétáltatás pedig biztosítja, hogy rendszeresen friss levegőn szellőztessem ki a fejem. Ez egy tökéletes keverék, a kreativitásom szabad teret kap és emellett továbbra is ápolhatom ügyfeleimmel a személyes kapcsolatomat.

Hogyan tudod a munkát és a családot egyensúlyban tartani?

A gyerekeim már olyan korban vannak, hogy meg lehet osztani a házimunkát. Vállalakozóként a jó szabadidő-beosztás segít, hogy a fontos családi és üzleti határidőket be tudjam tartani. Magamat Mompreneur 2.0–nak nevezném, mert a gyerekeim már túl vannak a nehéz korszakon.

Mit tanácsolna más anyáknak, akik önálló vállalkozást indítanának?

Újrakezdeni soha nem késő! Tanulj új dolgokat, mindig higgy az ötleteiben és törekedj a céljaid elérésére.

Mi a 3 legfontosabb tanácsod a független anyáknak, hogy időt, pénzt és idegességet spóroljanak meg?

1. A Home Office sok pénzt és időt takarít meg.

2. A változatos munka edzésben tartja az agyat, és az ember nem ragad bele egyfajta munkába. Ha egy dologban elakadsz, mindig akad egy másik feladat, amivel folytathatod.

3. Tarts rendszeresen szünetet, még ha rövidet is, a fontos, hogy abban az időben ne az üzlettel foglalkozz.


Forrás Mompreneurs.de 

Fordította Guba Emőke, a  Nőtárs Alapítvány önkéntese

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés