Múltidő - Egymást segítik itthon az üzletasszonyok, 2006

Ingyenes tanfolyamokkal és kedvező kamatozású mikrohitelekkel is tudja segíteni tagjait a Magyar Üzletasszonyok Egyesülete - hangsúlyozta rendezvényükön az együttműködés lehetőségeit Kamarás Györgyi, a szervezet elnöke. 

A tizenegy éve működő, összejöveteleit havonta megtartó egyesület pályázati pénzekből finanszírozza például ingyenes számítógépkezelői, gazdasági, vállalkozási ismereteket nyújtó tanfolyamait.

Ugyancsak külső segítséggel, a Nők Világbankja által létesített alapból nyújt a jegybankinál csupán 3 százalékkal magasabb kamatozású hitelt az arra rászoruló tagoknak.

Kamarás Györgyi szerint azért fontosak ezek a lehetőségek, mert az egyesület tagságát elsősorban középkorú, a munkavállalói körből különféle okok miatt kiszorult, saját vállalkozásba kezdő, így kevés saját tőkével rendelkező nők alkotják.

Az üzletasszonyok rendezvényeinek elsődleges célja inkább egy jól működő kapcsolatrendszer kialakítása, amely egyrészt a kisvállalkozások elindítását, fejlesztését, másrészt az ismeretátadást, tapasztalatcserét szolgálja.

A programok általában egy bemutatkozással kezdődnek, a jelenlévők néhány szóban megismertetik vállalkozásukat, elmondják, hogy milyen segítségre számítanak, vagy éppen ők maguk miben tudnának segíteni az egyesületi tagoknak.

A találkozókra egy- egy előadót is meghívnak, gazdasági, pénzügyi szakembert, jogászt, szociológust, sikeres üzletembert, aki tudását, tapasztalatait is megosztja az érdeklődőkkel.

Forrás: Világgazdaság, 2006. január 17.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés