Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. december 16.

Múltidő - Egymást segítik itthon az üzletasszonyok, 2006

Ingyenes tanfolyamokkal és kedvező kamatozású mikrohitelekkel is tudja segíteni tagjait a Magyar Üzletasszonyok Egyesülete - hangsúlyozta rendezvényükön az együttműködés lehetőségeit Kamarás Györgyi, a szervezet elnöke. 

A tizenegy éve működő, összejöveteleit havonta megtartó egyesület pályázati pénzekből finanszírozza például ingyenes számítógépkezelői, gazdasági, vállalkozási ismereteket nyújtó tanfolyamait.

Ugyancsak külső segítséggel, a Nők Világbankja által létesített alapból nyújt a jegybankinál csupán 3 százalékkal magasabb kamatozású hitelt az arra rászoruló tagoknak.

Kamarás Györgyi szerint azért fontosak ezek a lehetőségek, mert az egyesület tagságát elsősorban középkorú, a munkavállalói körből különféle okok miatt kiszorult, saját vállalkozásba kezdő, így kevés saját tőkével rendelkező nők alkotják.

Az üzletasszonyok rendezvényeinek elsődleges célja inkább egy jól működő kapcsolatrendszer kialakítása, amely egyrészt a kisvállalkozások elindítását, fejlesztését, másrészt az ismeretátadást, tapasztalatcserét szolgálja.

A programok általában egy bemutatkozással kezdődnek, a jelenlévők néhány szóban megismertetik vállalkozásukat, elmondják, hogy milyen segítségre számítanak, vagy éppen ők maguk miben tudnának segíteni az egyesületi tagoknak.

A találkozókra egy- egy előadót is meghívnak, gazdasági, pénzügyi szakembert, jogászt, szociológust, sikeres üzletembert, aki tudását, tapasztalatait is megosztja az érdeklődőkkel.

Forrás: Világgazdaság, 2006. január 17.