Múltidéző - Vállalkozó nők, 2001

Karrier vagy család? - a nők örök dilemmája. A vállalkozó nőké nemkülönben, hiszen nekik a kötetlenebb munkaidő-beosztás mellett szinte kizárólagos feladatként marad a háztartás ellátása. Problémáikról a nőnapon ülésező Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Női Vállalkozói Klubjának programmenedzserét, Szalay Zoltánnét kérdeztük. 

- Tagjaink között orvosok, művészek, kereskedők, mérnökök és grafológusok egyaránt vannak, hiszen vállalkozásuk profiljától függetlenül nagy dilemmájuk a karrier vagy család kérdése. Mi úgy válaszolunk erre, hogy mindkettő, mert azt tapasztaltuk, hogy a tehetséges nők képesek megoldani problémáikat.

- Idei első klubtalálkozójuk a nők esélyegyenlősége témájában kiírt pályázattal foglalkozik. A vállalkozó nők körében is probléma ez? 

- A nők esélyegyenlőségével számos európai uniós program foglalkozik, s pályázatokat hirdetett a Szociális és Családügyi Minisztérium is. Tagjainkat éppen a lehetőségekről igyekszünk tájékoztatni.

- Miért alkotnak speciális csoportot a vállalkozónők? 

- Azért, mert a férfival ellentétben a nőt, legyen akár beosztott, akár vállalkozó, ugyanúgy terheli a háztartás. Igaz, hogy a sokat szidott bevásárlóközpontok rengeteg könnyebbséget jelentenek. Korábban ugyanis hatig oda kellett érni a boltba, most meg lehet később is, s a gyereknek akár vasárnap is vásárolhatunk cipőt. Rengeteget fejlődött a háztartási eszközök tára, a gépesítéssel időt és energiát takarít meg a vállalkozó asszony.

- Nem olcsók a modern háztartási készülékek. 

- Bizony, ha egy nő vállalkozásba fog, nemcsak cégébe, hanem háztartásába is be kell fektetnie némi pénzt.

-Azért egy jó társ is sokat segíthet... 

- Természetesen, az igazi megoldást a megfelelő partner jelenti. De sokan vannak, akiknek társa is vállalkozik, vagy egyszerűen rengeteget dolgozik. Másrészt a tágabb környezetnek is minőségi változáson kell keresztülmennie. Ez azonban nem megy egyik pillanatról a másikra.

Forrás: Népszabadság - Budapest melléklet, 2001. március 3.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés