Múltidéző - Inkább nők mentek tönkre, 2006

A női tulajdonban lévő mikrovállalkozásokat a válság erősebben sújtotta, mint a férfiakét, a női vállalkozók kevésbé tartják fontosnak a marketinget, illetve kevéssé ismerik a költséghatékony - például online marketing - eszközöket, derült ki a Budapest Bank kutatásából, amelyet a TÁRKI végzett. 

Míg a férfiak vezette cégek 12 százaléka növekedett, a női vállalkozásoknak csupán a 6 százaléka. Ugyanakkor a női vállalkozások közel fele hanyatlik, míg a férfiakénál ez csak 40 százalék. Valamennyien úgy vélik, hogy a stabilitás visszaszerzésének - a növekedésnek - egyik módja lenne, ha nagyobb földrajzi területen értékesítenének.

Ez különösen a női vállalkozásokra érvényes, amelyek 52 százaléka csak saját településén kínálja termékét, szolgáltatását. A férfiak esetében ez csak 40 százalék, a nőknél nagyobb arányban jellemzi a tevékenységet a megyei, országos szintű értékesítés.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a férfiak fontosabbnak tartják a marketingkiadást: 52 százalékuk fordít erre pénzt, míg a vállalkozó nők csak 42 százalékban élnek ezzel az eszközzel.

Forrás: Délmagyarország, 2010. december 16.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés