Múltidéző - Egyesülnek a vállalkozó nők, 2005

Új civil szervezet alakult az esztergomi Ipartestület keretein belül. A testület tagjai közé tartozó női egyéni vállalkozók megalakították a Női Vállalkozók Egyesületét, az egyesület elnöke Vecskó Judit lett. 

A női vállalkozók jelenléte a hazai gazdasági életben a rendszerváltás után vált szembetűnővé, és ebben komoly szerepet játszottak a gazdasági változások okozta megélhetési gondok. Jellemző volt a magyar női vállalkozásokra az a specialitás, hogy mellékállásban működtették vállalkozásukat.

Az Esztergomi Ipartestületben 1995-ben alakították meg a testület egyéni vállalkozói a Női Vállalkozók Klubját - tudtuk meg Gál Kálmánná ipartestületi elnöktől. - A Vállalkozó Nők Klubján belül segítették egymást a tagok a vállalkozások beindításában, az Ipartestület pedig lehetőséget nyújtott számukra különböző vásárokon való részvételre. A klubtagok minden évben részt vettek külföldi konferenciákon is, amelyet a női vállalkozók számára szerveztek, ezeket a tapasztalatcseréket pedig jól hasznosították saját vállalkozásuk működtetésénél.

Az eltelt tíz év alatt ez a klub annyit fejlődött, hogy kinőtte saját kereteit és egyesületté alakult. A Női Vállalkozók Egyesülete önálló civil szervezetként pályázatokon is részt vehet, és az elnyert pályázati támogatások révén még több segítséget tudnak adni az egyesületbe tartozó vállalkozóknak - mondta Gál Kálmánné.

Forrás: Hídlap, 2005. december 27.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés