Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. december 15.

Múltidéző - Egyesülnek a vállalkozó nők, 2005

Új civil szervezet alakult az esztergomi Ipartestület keretein belül. A testület tagjai közé tartozó női egyéni vállalkozók megalakították a Női Vállalkozók Egyesületét, az egyesület elnöke Vecskó Judit lett. 

A női vállalkozók jelenléte a hazai gazdasági életben a rendszerváltás után vált szembetűnővé, és ebben komoly szerepet játszottak a gazdasági változások okozta megélhetési gondok. Jellemző volt a magyar női vállalkozásokra az a specialitás, hogy mellékállásban működtették vállalkozásukat.

Az Esztergomi Ipartestületben 1995-ben alakították meg a testület egyéni vállalkozói a Női Vállalkozók Klubját - tudtuk meg Gál Kálmánná ipartestületi elnöktől. - A Vállalkozó Nők Klubján belül segítették egymást a tagok a vállalkozások beindításában, az Ipartestület pedig lehetőséget nyújtott számukra különböző vásárokon való részvételre. A klubtagok minden évben részt vettek külföldi konferenciákon is, amelyet a női vállalkozók számára szerveztek, ezeket a tapasztalatcseréket pedig jól hasznosították saját vállalkozásuk működtetésénél.

Az eltelt tíz év alatt ez a klub annyit fejlődött, hogy kinőtte saját kereteit és egyesületté alakult. A Női Vállalkozók Egyesülete önálló civil szervezetként pályázatokon is részt vehet, és az elnyert pályázati támogatások révén még több segítséget tudnak adni az egyesületbe tartozó vállalkozóknak - mondta Gál Kálmánné.

Forrás: Hídlap, 2005. december 27.