Michaela, a Wordpress coach - Alapítónők Németországban

Mompreneurs - Sarah Knapp

Soha ne félj segítséget kérni!

Mesélj egy kicsit magadról, ki vagy és mivel foglalkozol?

Michaela Steindl a nevem és a Wordpress szakértője és probléma megoldó specialistája valamint tanácsadója vagyok. Ami annyit jelent, hogy teljesen mindegy, hogy valaki egy új honlapot szeretne létrehozatni, vagy egyszerűen csak egy oktatásra van szüksége Wordpress-ből vagy talán kapcsolattartóra van szüksége, de az is lehet, hogy egyszerűen csak elakad valahol és nem jut tovább akkor jövök én a képbe.

Honnan szerezted az ihletet ehhez a vállalkozáshoz? Honnan indultál?

2011-ben indult az egész, amikor még virtuális asszisztensként dolgoztam. Ebben a pozícióban gyakran kaptam olyan megbízásokat, amikor az ügyfeleinknek az arculatát, megjelenését kellett az interneten megformálnunk. Hamar ráeszméltem, hogy megtaláltam a szenvedélyemet ebben a munkában. És nem csak arról van szó, hogy honlapokat készítek, még inkább arról, hogy boldoggá tesz, amikor valakinek megtaníthatom, hogy a Wordpressen keresztül, hogy készítse el a saját honlapját.

Hogyan alakulnak most a dolgaid? Anyagi szempontból hogyan szerzed meg a napi betevőt?

A kis vállalkozásom, legnagyobb örömömre jól működik. Nagyon sok új ügyfelet szerzek ajánlás útján, Facebookon illetve a blogomon keresztül. A jó megrendelési számoknak köszönhetően,- ami nekem egyedül most már sok – keresetem magamnak néhány évvel ezelőtt egy asszisztenst, aki nemcsak az adminisztratív teendőkben segít ki. Hatalmas tehermentesítő ő nekem.

Már a kezdetektől fogja az volt a célom, hogy anyagilag is független legyek- és most az önállóságom 4-dik évében elmondhatom, hogy sikerült ezt a célt elérnem.

Néha persze azért vannak hullámvölgyek, de nem aggódom a jövőmet illetően.

Hol és hogyan dolgozol?

Az első két évben otthonról dolgoztam. 1,5 évvel ezelőtt viszont béreltem egy íróasztalt egy irodában - ez egy olyan lépés volt, amit sose fogok megbánni. Nekem nagyon fontos, hogy a kollégákkal tudjak eszmét cserélni. Személy szerint nekem sokkal professzionálisabb, egy ilyen közegben dolgozni, mint otthon a konyha asztalnál. (Igen, van otthon egy íróasztalom, de valahogy mégis mindig a konyha asztalnál kötöttem ki)

Ez segít nekem a munkát és a szabadidőt jobban elválasztani egymástól. A home office-nak megvan az a veszélye, hogy a nap 24 órájában az embernek csak a munkán járnak a gondolatai. A laptop ott van az ember előtt és akkor csak egy e-mailt néz meg vagy ezt csak azt csekkolja le.

De amikor a munkaidő végén magam mögött hagyom az irodát, akkor gondolatban is befejeztem a munkát. Az irodai munkaidőm 9-től 15:00-ig tart és van amikor esetleg otthonról is dolgozom még 2 órát de igyekszem ezt azért elkerülni.

Hogyan tudod a munkát és a magánéletet összehangolni? Milyen a felállás nálad?

Számomra az egyik legnagyobb kihívás az, hogy egyedülálló anyaként a fiammal is tudjak minél több időt tölteni és a munkámat is tudjam koordinálni.

Szerencsére egy nagyon rugalmas óvodába jár a kisfiam, ahol nem volt gond, ha 1-2 órával többet kellett rá vigyázni, és ha esetleg nem értem oda pontosan.

És csak 2 hét szünet volt, amikor nem volt ovi és akkor is meg tudtam oldani.

Most pedig a fiam iskolás és 15:30-ig mindig bent van a suliban. Jól érzi magát az iskolában és nem kell rosszul éreznem magam, hogy nem voltam délbe még otthon. Most pedig már elég nagy ahhoz, hogy a szünetekben lefoglalja magát, és a nyári szünetek miatt sem kell aggódni.

Nekem nagyon fontos, hogy délutánonként minőségi időt töltsek a fiammal. Így hetente legalább egyszer tudatosan tervezünk valami közös programot, pl. biciklizés, úszás vagy elmegyünk együtt az állatkertbe.

Mit tanácsolnál azoknak az anyáknak, akik szeretnének szabadúszók, lenni?

Mindenképpen kell bátorság ahhoz, hogy segítséget merjünk kérni és szintén fontos meg tanulni olykor nemet mondani. Senki nem lehet 100%-osan tökéletes anya, dolgozó nő és háziasszony- valahol kell egy határt szabni.
Ledelegálni a házi munkát, az adminisztratív terheket egy harmadik félnek nem luxus dolog hanem egy szükség, hogy leadhassunk terheket.


Forrás Mompreneurs.de

Fordította Májer Szilvia, a Nőtárs Alapítvány önkéntese

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés