Keress egy jó partnert - Alapítónők Németországban

Mompreneurs - Amber

Ki vagy és mit csinálsz?

Amber a nevem; a férjem Klemens, Paul és Elias a két kisfiam. Ez a legfontosabb info rólam! Kanadában születtem,10 éve élek Berlinben, és 5 éve dolgozom a Start-Up csapatban. Nagyon szeretek önállóan dolgozni, mert a rugalmasság, kreativitás és gyorsaság az, ami a saját projektben szabályozható, A munka és a gyerekek párhuzamosan futnak az életemben, úgyhogy ez a nagy kísérlet, hogyan lehet mindkettőt megvalósítani.

Honnan jött az ötlet? Hogyan indultál el?

2009-ben elkezdtem egy esküvőtervezési Start-Up projektet, amelyet 4 éven keresztül építettem ki. Azt tapasztaltam, hogy az esküvőkkel kapcsolatban egyre nagyobb az érdeklődés a dekoráció, a vendégek ajándéka és a meghívó kártyák kialakítása iránt. Ezzel párhuzamosan megszülettek a gyermekeim, azaz beléptem a fiatal anyukák világába is. Közben láttam, hogy a baráti körömben egyre terjed az igény a saját kezű varrás, kötés vagy barkácsolás irányába, úgyhogy éreztem, itt kell tennem valamit.

A Makerist - csináld magad témát Alex Heinzzel együtt dolgoztam ki, aki meglévő munkahelyéről származtatta az ötletet. Azt tapasztalta, hogy egyre nagyobb az igény a kézzel készített vagy saját maguk által előállított termékek iránt. Kicseréltük az ötleteinket és azt tapasztaltuk, hogy úgy az alapanyagok, mint az előállítás tekintetében egyre nagyobb az igény az online beszerzésre. Akkor találtuk ki a költségtérítéses kézműves videók előállítását, és az ehhez tartozó alapanyagboxokat, az ötletet pedig tovább bővítettük.

Hogyan megy az üzlet azóta? És pénzügyileg?

Az üzlet nem is mehetne jobban. Egy évben már 29 videót állítottunk elő a hozzá tartozó boxokkal egyetemben. Ezeket lépésben kibővítettük a PDF formátumban elérhető konkrét tervekkel, amit le lehet tölteni, és ezt követően azonnal munkához lehet látni. Ezen túl újabb videókat készítettünk, amelyek kizárólag különféle anyagokat: szövet, fonal stb. ismertetnek.

Ami a gazdasági részt illeti: szerintem a makerist - csináld magad - koncepció alapján megvalósított működés jól finanszírozható.1001 esküvőt főleg saját tőkéből előfinanszíroztunk, ez hosszú távon problémás. A Start-Up – jó ötlet, kevés pénzzel és persze sok munkával-hosszú távon nem működik. Időközben ugyan sok befektető van a piacon, de sokan vannak azok is, akiknek jók az ötleteik - úgy, hogy egyre több pénz kell a következő szint eléréséhez. A Makerist már az alapításnál egy nagy cég részéről hatjegyű összeggel beszálló befektetőre talált, most szeretnénk a beruházást kibővíteni.

Hol és hogyan dolgozol?

Mindig a gyerekek előtt kelek fel, megnézem az emailokat, és megtervezem a napomat. Ezután az irodában kezdhetek. Délelőtt a kollégákkal, a trénerekkel és a befektetőkkel találkozom. A fordulónapok mindig nagyon kemények, de a normál hétköznapokon késő délután elmehetek az irodából, és elhozhatom a gyerekeket. Ezeken a napokon a továbbiakat a mobilomon bonyolítom,és ha kell- ami lemaradt - késő este. A legtöbb időt a Start-Up gyakorlatának megfelelően a lap-toppal töltöm, de a tréner és más partnerek keresésénél gyakran utaznom is kell.

Milyen a programod, és hogyan tudod a hivatást és családot összeegyeztetni?

A két gyerekem még kicsi, de már elég nagyok ahhoz, hogy egy egész napos óvodába mehessenek. A rendelkezésre álló időt jól kihasználom, és nagyon intenzíven dolgozom. Én és a férjem felváltva visszük-hozzuk a gyerekeket, és ha másként nem megy babysittert hívunk, de megpróbáljuk ezt magunk intézni, mert a gyerekeket a lehető legritkábban szeretnénk idegenre bízni; hiszen a család a legnagyobb érték. Mindez sok erőt igénye! Reggel és este még egyszer a számítógéphez ülök, és gyakran hétvégén is dolgoznom kell. Jelenleg még bírom, de semmi másra nincs időm; barátnők, sport, hobbi, majd később - ezek most elmaradnak.

Mit tanácsolnál azoknak az anyukáknak, akik önállóságra vágynak?

Önállónak lenni csudajó, ugyanis az ember azt csinálhatja, amit szeretne, de egyedül ez nagy megterhelés. Azt tanácsolnám, hogy - az elején, különösen ha a gyerekek kicsik - legyen egy partner, mert nem lehetséges 100%-ban az üzlettel foglalkozni, a másik társ pedig támaszt, biztonságot jelent.

Úgy vélem, hogy a családon belül is beszélni kell a munkamegosztásról, - gyakran nem tudni kinek mi a feladata - például a mosás, mosogatás, stb. Ki viszi a gyerekeket az oviba és ki hozza el. Mindezek problémamentes bonyolítása érdekében pontos időtervet kell készíteni, no és ha megengedheted magadnak, takarítónőt kell fogadni!


Forrás Mompreneurs.de

Fordította Félegyházi Szilvia, a Nőtárs Alapítvány önkéntese

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés