Inkább korábban, mint később belevágni - Alapítónők Németországban

Mompreneurs - Iris Pfeiffer

Mesélj Magadról, mivel foglalkozol?

Iris Pfeiffer vagyok, a Hausbesucher.de társalapítója. Ez egy olyan portál, mely kiváló minőségű háztartási szolgáltatásokat kínál házhoz kiszállással. Ha könnyebbé és szebbé szeretnétek varázsolni az életeteket, nálunk az alábbi, négy fő területről találtok szolgáltatókat: ház és kert, család és barátok, szépség és egészség, valamint munka  és tanácsadás. A szolgáltatások mellett a minőségre is nagy hangsúlyt fektetünk.

A Hausbesucher.de szolgáltatói kívánságotok szerint kiszállnak a lakhelyetekhez, a munkahelyetekhez vagy egyéb, Általatok választott helyre, sokan esténként, illetve hétvégenként is dolgoznak. Ez egy nagyszerű ajánlat mindenki számára, aki a munkájában és a magánéletben is nagyon elfoglalt, egyedülálló vagy épp dolgozó édesanya. Szolgáltatóink mindegyikéhez lehetőség van azonnali online foglalásra  egy előre meghatározott szolgáltatási körre, az úgynevezett Hausbesucher-csomagra. Vagy  teljesen egyedi ajánlatot is kérhettek.

Honnan jött a vállalkozásod ötlete? Hogyan indultál és hogyan finanszíroztad?

Számomra nagy érteke van annak, hogy önállóan dolgozhatok. Mindig, amikor a múltban azt éreztem, hogy a határaimat feszegettem, egyre több teret nyertem saját magamnak. A szakmai önállóság tulajdonképpen az utolsó konzekvencia volt.

Dolgozó anyaként számtalanszor megtörtént velem, hogy az üzletek már zárva voltak, amikor odáig jutottam, hogy végre lett volna időm az ügyintézésekre. Ha sportolni szerettem volna, nem találtam épp bébiszittert és a sok utazgatás is idegesített. Ekkor házhoz hívtam az edzőt, a személyi edzővel megoldhatóvá vált, hogy edzek, miközben a gyerekek egyszerűen tovább játszottak. És egy családi fotózás is sokkal nyugodtabb otthon, mint egy stúdióban.

Ezenkívül a környezetem gyakran érdeklődött, hogy tudok-e jó szolgáltatókat ajánlani. Ekkor jött az ötletünk Birke Jessen-nel, az üzlettársammal, hogy megalapítjuk a Hausbesucher.de-t. Az IBB finanszírozásában végre elindulhatunk az üzlettel.

Hol tartasz most? Mit és hogyan sikerült eddig elérni? Mit tesz lehetővé a „drága” pénz?

A Hausbesucher.de-t nagyon rövid idő alatt fejlesztettük ki. A projektterv nagyon szűkös volt időben, és szembesültünk néhány olyan kihívással, melyek nem voltak előreláthatóak. Például a piaci pénzforgalmi szolgáltatók vonatkozásában folyamatosan változások vannak. Ezért intenzíven meg kellett küzdenünk a pénzforgalmi törvény jogi buktatóival és a Pénzügyi Felügyelettel. 

Ez egyszerűen időigényes volt. Most ott tartunk, hogy a béta verzióval már online vagyunk és nagyon jók a visszajelzések. Pillanatnyilag pedig azon munkálkodunk, hogy minél több embert állítsunk magunk mellé és kapcsolatokat építsünk.

Hol és hogyan dolgozol?

Sok más vállalkozással együtt egy kreuzbergi irodaházban van egy irodánk. Központi fekvése van és nagyon sokat jelent számunkra, hogy egyszerűen tudunk tapasztalatot cserélni más startup-okkal. Jellemzően korán kelek és mivel a gyerekeket a férjem indítja el az iskolába, az irodába is korán beérek. Az üzlettársam, Birte később érkezik és ebből adódóan tovább marad az irodában.

Így jól le tudjuk fedni a napot. Mindketten sok rendezvényen veszünk részt és néhány napon otthonról dolgozok, hogy a lányaim korán hazajöhessenek az iskolából. Az sajnos csak ritkán sikerül, hogy a munkát egyéb, szép helyeken végezhessem és megengedhessek magamnak például egy délutánt a Wannsee mellett. Ezen még dolgozom.

Hogyan szervezed az életed és hogyan sikerül összehangolni a munkát és a magánéletet?

A férjemmel 50-50%-ban osztozunk a gyerekeken, a munkán és a háztartáson. Ő viszi a reggeleket és gondoskodik arról, hogy a gyerekek időben beérjenek az iskolába. Enyémek a délutánok, kivéve, ha futball edzés van. Nagyszerű óvodánk volt, most pedig kihasználjuk az iskola kínálta gyermek felügyeleti lehetőségeket. Az estéket és a hétvégéket lehetőség szerint a családdal töltöm.

A hetünk teljesen be van táblázva. Fontos, hogy ne csak a saját időpontjaimmal legyek tisztában, hanem hogy átlássam a családi teendőket is és tartsuk magunkat a naptárhoz. Minden héten együtt döntjük el, hogy ki mit csinál. A férjem nagyon rugalmasan tud dolgozni és néha beugrik helyettem, ha rövid határidős dolgaim vannak. Ez nem mindig jön össze, de a legtöbbször azért sikerül összehangolni.

Milyen tanácsot adnál azoknak az édesanyáknak, akik szintén önállósodni szeretnének?

Inkább korábban, mint később vágjanak bele. Tanuljanak másoktól, vegyenek példát más, sikeres vállalkozókról. Tűzzenek ki célokat és következetesen kövessék azokat. Mindig a nagy vízió lebegjen a szemük előtt, akkor is, ha az első lépések kicsik.

Tudnál három olyan tippet és eszközt említeni, amelyek segíthetnek az anyukáknak abban, hogy időt, pénzt spóroljanak és ne stresszeljenek?

1. A kihívásokkal teli helyzetekre, mint például tárgyalásokra a finanszírozásról mindig tervezzenek be tesztidőszakot.

2. Könyvtipp: Okos üzletasszonyok - például Maria Bogner, Aenne Burda, Coco Chanel, Florence w, Estée Lauder, Miuccia Prada, Margarete Steiff és sok más könyv Claudia Lanfranconi-tól és Antonia Meiners-től.

3. Fontos eszköz a Trello a projekttervhez.


Forrás Mompreneurs.de 

Fordította Miklovicz-Kovács Enikő, a  Nőtárs Alapítvány önkéntese

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés