Az első lépés a kifogások vége! - Alapítónők Németországban

Mompreneurs - Simone Leithe

Ki vagy és mivel foglalkozol?

Simone Leithe vagyok, a KiKo KinderKonzepte & SL. Events alapítója, háromgyerekes anyuka, blogger (Mein Leben als Familienmanagerin) és képzett szálloda- és rendezvényszervező.

A rendezvény tanácsadással foglalkozó SL.Events ügynökségem 2004 óta létezik. A KiKo KinderKonzepte-val pedig olyan időigényes feladatokban segítek az anyukának (és természetesen az apukáknak) mint az ötlet-, játék- dekorációkeresés a gyerekek születésnapjához, keresztelőjéhez, egyéb ünnepségihez.

A KiKo KinderKonzepte-tel megkapják a gyermekek születésnapi partijának teljes tervét: egy részletes ütemtervet, az előkészítéshez szükséges utasításokat, egy bevásárlólistát, a szükséges eszközök, edények listáját, a játékok listáját, játékok leírását, valamint sok más tippet és trükköt a gyermekek rendezvényének témájához. Megrendelő megmondja az alapvető feltételeket, és én kitalálok egy egyedi partit.

Honnan jött a vállalkozása ötlete és hogyan kezdted el?

Mint asztalos vállalkozó lánya, mindig is saját vállalkozást akartam indítani, valami teljesen új gasztronómiai ötlettel. Amikor Kölnben egy nem-élelmiszer-catering cégben voltam üzletvezető, már volt is egy konkrét tervem, de akkor jött 9/11, és sok alkalmazottat el kellett bocsátani, akkor én annak is örültem, hogy a munkámat meg tudtam tartani.

Abban az időben ismertem meg a férjemet, akinek a munkája miatt kétévente költözünk Európán belül. Minden új helyen új kulturált ismertünk meg, sok tapasztalatot szereztünk, és született egy gyermekünk.

Bajorországban, első gyermekünk születése után, rendezvényvezetőként indítottam el saját vállalkozásomat.  Akkor egy IBM megbízást kellett visszautasítanom, mert Spanyolországba költöztük. Ez annyira bosszantott, hogy megfogadtam, olyan piaci lehetőséget keresek, amivel az egész világon tudom a rendezvényszervezői tapasztalatomat reklámozni. Az ötlet akkor jött, amikor Észak-Rajna–Vesztfáliába visszaköltöztünk.

Egy barátnőm bajban volt, és már épp le akarta mondani a fia születésnapját, amikor felajánlottam neki, hogy mindent előkészítek helyette. Utána olyan lelkes volt, hogy azt tanácsolta, hogy az egészet hivatásszerűen csináljam! Habár az ötlet megszületett, a megvalósításra csak 2 év múlva került sor, egy újabb költözés, betegség és komplikált lábtörés után.

Hogyan működik mindez? Hogyan finanszírozod?

Már tervezetem, hogy háztartásbeli anyukából lassan újra dolgozó anyuka legyek. Az ötlet, hirtelen csapott be, mint egy bomba, és még mielőtt bárkinek is elmondtam volna, két szomszédasszony megkérdezte, van-e ötletem a következő gyerek-születésnapi partira. Ők lettek az első tesztügyfeleim. Már egy héttel a vállalkozói regisztráció után a fogorvosnőm konkrét megrendeléssel hívott fel, és sok ismeretlen ember a Facebookon felajánlotta, hogy kiteszi a szórólapjaimat a városukban.

Azóta egyre jönnek a megrendelések és a pozitív visszajelzések, én mindegyiknek nagyon örülök. És számos megkeresést is kaptam közös munkával kapcsolatban. Egyelőre még nem tudom magam pénzügyileg függetleníteni, de nem is ez volt a célom elsősorban, hanem az, hogy tíz év nagyon élvezetes háziasszony és anyuka szerep után újra munkába álljak. Természetesen nagyon élvezem, és ezt az ügyfelek is nagyra értékelik.

Hol és hogyan dolgozol?

Mindig is volt a házunkban dolgozószoba, én ott dolgozom. Délelőtt teljesen egyedül vagyok, amikor a gyerekek iskolákban és óvodában vannak. Délután szeretek kint ülni a szabadban, amikor a gyerekek kinn csintalankodnak, vagy a gyerekszobában, az ágyban lenni, amikor a kicsinek szükségem van jelenlétre, vagy ha nekem van szükségem ötletre a gyerekzsúr mottójához!

Mindezt a laptompnak és a Wifi-nek hála megtehetem! De sok dolgot intézek mobilon is, miközben anya taxizok. Minden, ami történik velem napközben és inspirál, azt lefotózom, vagy feldiktálom a mobilra. Szeretem az okostelefonomat!

Mi a módszered, hogyan tudod a munkát és a családot egyensúlyban tartani?

A férjem a fő kenyérkereső! Gyerekek, háztartás és egyebek hozzám tartoznak, mint háztartásbeli anyuka. Tudom, hogy nem túl emancipált, de 100% -ban háziasszony voltam az elmúlt 10 évben, és ezt nem könnyű megváltoztatni! Mivel néhány évente költözködtünk, itt nincs rokonom vagy jó barátom, aki segítsen.

De én nagyon nyitott személyiség vagyok, és néhány hónap után mindenhol új kapcsolatokat tudok kiépíteni a gyerekek révén. Ha egy nő otthon dolgozik, egy kicsit könnyebb, hiszen ha egy gyermek beteg, otthon tud lenni mellette! És mivel nagyon kedves, segítőkész szomszédjaim vannak, sok kisgyerekkel, a vészhelyzetekre is mindig lehet megoldást találni!

Mit ajánlanál más anyáknak, akik önálló vállalkozást szeretnének?

Csináld! De legalább próbáld meg! Nincs értelme lemondani az álmaidról, és egyre elégedetlenebbé, boldogtalanabbá válni. Írd le az összes ötletedet, és készíts egy tervet, hogy képzeled el a megvalósítást! Gondolj arra, hogy finanszírozható-e és ha igen, akkor hogyan.

Vagy kezdd el kicsiben, hogy a költségek egy bizonyos keretben maradjanak, hogy kiderítsd, olyan jó-e az ötlet, mint amilyennek te gondolod. A nagy üzletláncok is mindig egy üzlettel kezdődtek! ... Az első lépés a kifogások vége! A többi majd adja magát!

Mi a 3 legfontosabb tanácsod a független anyáknak, hogy időt, pénzt és idegességet spóroljanak meg?

1. tipp: Fogadj el minden segítséget, amit kapsz, és ne érezd magad emiatt bűnösnek!

2. tipp: Ápold a kapcsolati hálódat, legyen az akár magán, akár munkakapcsolat!

3. tipp: Vedd igénybe a KiKo KinderKonzepte-t gyermekeid születésnapi partijának a megszervezéséhez! És természetesen minden más szolgáltatást, olyan feladatokhoz, amely munka számodra kellemetlen vagy nem élvezetes, mert megérdemled!!!


Forrás Mompreneurs.de 

Fordította Guba Emőke, a  Nőtárs Alapítvány önkéntese

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés