A régóta várt bátorítás nőknek, Jess Ratty - Nők üzleti vállalkozásai Nagy-Britanniában

Jess Ratty

Miért várnál? Miért várnál valakire, hogy megmondja neked, mit csinálj, és hogyan csináld? Senki nem fog neked engedélyt adni. Jess Ratty vagyok, vállalkozó, és a küldetésem, hogy segítsem a nőket a saját zseniális vállalkozásaik elindításában. 

Áss le mélyre magadban, hallgass a szívedre, és éld meg az elhatározásod – a mellékállás, amit mindig el akartál kezdeni, egy podcast sorozat, amit mindig el akartál indítani, egy könyv, amit írni akarsz, a karrier, amit fel akarsz építeni magadnak, a döntések, amiket úgy érzed, meg akarsz hozni… csak csináld.
Vállalkozni nehéz, de nehezebb, ha nem engeded valóra válni az álmaid és csak nézed, ahogy az ambícióid egy dobozban porosodnak a gondolataid mélyén.

Az elmúlt időben körbeutaztam az Egyesült Királyságot és olyan nőkkel készítettem interjúkat, akik a saját útjukon járnak, nőkkel, akik az Egyesült Királyság gazdaságának 6%-át teszik ki a saját vállalkozásukkal. Mindössze 6%. 50%-nak kellene lennie. Vagy legalább 30%... Még 10%-ba is beleegyeznék, egyelőre.

Egy járatlan úton vagyunk. Ez a bátorítás, a tudás megosztásának útja, az üzletemberek szíve és gondolkodása kinyílik afelé, hogy együtt dolgozva egy még erősebb gazdaságot építsenek, egy egyenlő gazdaságot – nem csak a nemek közötti különbség problémáján dolgozva, hanem az összes egyenlőtlenségen (mind tudjuk, sok munka vár még ránk ezen a fronton).

Sokat tanultam a nőktől, akikkel beszéltem. Hogy a bátorságért az üzleti életben dolgozni kell, hogy a merészség csak az első lépés megtétele után megszerezhető képesség, és a siker sosem egy végállomás.  A siker egy út.

Nagyon sokszor elbuktam. Az üzlet maga arról szól, hogy navigálunk a ránk váró kudarcok között, és legyőzzük őket. Néha ez nem sikerül, ilyenkor aztán más irányba indulunk. Ez az igazi siker – a fordulópont aközött, hogy elfogadjuk a kudarcot hálótársunknak, vagy elsétálunk tőke.

Azokat, akik tervezgetik a lépést, hogy valóra váltsák az ötleteiket, annyi, de annyi támogatás és lehetőség várja a világban, annyi út, ami segíthet. A Back Her Business („Támogasd a női vállalkozást”) program lényege, hogy a pénzed és ambícióid megfelelő támogatással, tervezéssel, tanácsokkal párosuljanak.

Ne csak elolvasd ezt a cikket és lépj tovább, olvasd el és csinálj valamit. Ha csak annyit is, hogy felvázolod az ötleteid egy darab papírra, feliratkozol, hogy hozzáférhess a tartalmakhoz, amire szükséged van, és a nagy terved következő lépésére nézhess.

Remélem, csatlakozol hozzám az utamon, megnézed a videókat, és élvezni fogod a tartalmat és azt a rengeteg tapasztalatot, amit összegyűjtöttünk. A nők körülöttem valódi két lábon járó inspirációk. Mindannyian ugyanúgy kezdtük, mint te, az ötleteikért lelkesedő nőkként, és most szeretnénk segíteni, hogy a tiéd is valóra válhasson. Csatlakozz hozzánk.


Forrás NatWest, 2019. augusztus

Fordította Szabó Tünde, a Nőtárs Alapítvány önkéntese

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés