A kapcsolatok jelentik az alfát és az omegát - Alapítónők Németországban

Mompreneurs - Linda-Tabea Vehlen

Mesélj Magadról, mivel foglalkozol?

A nevem Linda-Tabea Vehlen, blogot írok randizás, megcsalás, párkapcsolatok és hűtlenség témákban. Ezen kívül létrehoztam egy portált, amelyen keresztül olyan nők tudnak egymással kapcsolatba lépni, akiket felültetett egy házasság szédelgő vagy csaló, vagy akiket megcsaltak.

Honnan jött a vállalkozásod ötlete?

Volt egy időszak, amikor én magam is kipróbáltam az internetes társkeresést és elszörnyedve tapasztaltam, milyen sok hazudozó és csaló tobzódik a neten. Ráadásul egyiküknek én is bedőltem. Sok barátnőmmel ugyanez történt, mindannyian arra panaszkodtak, hogy a Dating & Co-nál nagyon tisztességtelenül mennek a dolgok. Erre kutattam egy kicsit a témában és arra gondoltam, szükség lenne egy olyan szolgáltatásra, amelynek keretein belül a nők tapasztalatot cserélhetnének, és szükség esetén figyelmeztethetnék egymást.

Mesélj kicsit a kezdetekről és arról, hol tartasz most?

2011-ben sikerült kockázati tőkét szereznem a vállalkozáshoz és még abban az évben be is indítottam. A nők a kezdetektől fogva óriási érdeklődést mutattak és nem csak üdvözölték a szolgáltatásunkat, hanem rögtön igénybe is vették. Egy kis idő elteltével pedig elindítottam egy blog magazint és rendszeresen írtam. Ez még mindig nagy időráfordítást igényel, de cserébe a témánkban a releváns keresőmotorok az első helyen hozzák fel a blogunkat és időközben majdnem 100 000-re nőtt a havonta minket olvasó nők száma.

Hol és hogyan dolgozol?

A családi életemmel összhangban legtöbbször home office-ban dolgozom, a csapatunk Lipcsében és Berlinben székel. A leggyakrabban Lipcsében vagyok, de szeretem magam beosztani a munkaidőmet. Jellemzően kora délutánig dolgozom, majd este folytatom. A délutánt és a kora estét a családdal töltöm, ahogy a reggeleket is, mivel minden reggel együtt reggelizünk.

Hogyan szervezed az életed és hogyan sikerül összehangolni a munkát és a magánéletet?

Mindenekelőtt a család támogat, a páromtól kezdve a nagyszülőkig. Illetve nagy előny, hogy egy laptopon, mobiltelefonon és egy állandó számítógépen kívül nincs másra szükségem és a munkám nagy része, például a média tevékenységek elvégezhetők abban az időszakban, amikor a gyermekem nincs otthon, mert közösségben van.

Milyen tanácsot adnál azoknak az édesanyáknak, akik szintén önállósodni szeretnének?

Szervezés nélkül semmi nem megy! Az embernek előre fel kell mérnie, mikor és hogyan tud megbirkózni a munkával és ki az, aki szükség esetén vigyázni tud a gyerekekre. Az önállóság első évei nagyon nehezek. Sajnos a startup világot szívesen ábrázolják egyfajta életstílusként, melynek mottója a „Siker, pénz és jókedv”.

Ez nagyon zavar, mert a valóságtól teljesen elrugaszkodott képet fest az egzisztencia megalapozásáról. Aki teheti, lépjen kapcsolatba már az indulás előtt más, szabadúszó nőkkel, akár olyanokkal is, akik hasonló vállalkozást vezetnek, és a szégyenlőséget félretéve kérjen tőlük tanácsot. Ezen kívül az egész alfája és omegája a kapcsolatokon múlik, épp ezért az, hogy az ember közösségi, üzletági találkozókra járjon, kifejezetten kötelező!


Forrás Mompreneurs.de 

Fordította Miklovicz-Kovács Enikő, a  Nőtárs Alapítvány önkéntese

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés