Múltidéző - Vállalkozónők veszélyben, 1993

ket,
ket,
ket,
Állítólag a vállalkozónők szívósabbak, kitartóbbak, céltudatosabban építik karrierjüket, mint vállalkozó férfitársaik, ám korántsem olyan nagyvonalúak, mint a teremtés koronái. Sikeresek kívánnak lenni, ezért nőiségüket is gyakran latba vetik üzletkötéskor. 

Ám nő azok tábora is, akik épp ellenkezőleg, határozott és férfias kiállással próbálják sikerre vinni vállalkozásukat. A hagyományos szerepből - feleség-anya - nem lépnek ki, nem próbálják összehangolni szakmai karrierjükkel.
Ez a feszültség túlságosan nagy terhet ró a nőkre, ezért a győri Széchenyi Főiskola adjunktusa, Barsíné Pálmai Éva azt javasolta, hogy a vállalkozó hölgyek sajátítsák el a relaxáció alapjait, hiszen ez nélkülözhetetlen életvitelükhöz. 

Mindez egy konferencián hangzott el Győrben, ahol a vállalkozó szebbik nem értékelte a női vállalkozások sikerének és kudarcainak okát. Az életmód elemzésekor kiderült, hogy körükben is megnőtt az infarktusok száma, a menedzserbetegség utolérte a „második” nemet is. 

Forrás: Kurír, 1993. május 12. 

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés