Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. október 8.

Múltidéző - Vállalkozónők veszélyben, 1993

ket,
ket,
ket,
Állítólag a vállalkozónők szívósabbak, kitartóbbak, céltudatosabban építik karrierjüket, mint vállalkozó férfitársaik, ám korántsem olyan nagyvonalúak, mint a teremtés koronái. Sikeresek kívánnak lenni, ezért nőiségüket is gyakran latba vetik üzletkötéskor. 

Ám nő azok tábora is, akik épp ellenkezőleg, határozott és férfias kiállással próbálják sikerre vinni vállalkozásukat. A hagyományos szerepből - feleség-anya - nem lépnek ki, nem próbálják összehangolni szakmai karrierjükkel.
Ez a feszültség túlságosan nagy terhet ró a nőkre, ezért a győri Széchenyi Főiskola adjunktusa, Barsíné Pálmai Éva azt javasolta, hogy a vállalkozó hölgyek sajátítsák el a relaxáció alapjait, hiszen ez nélkülözhetetlen életvitelükhöz. 

Mindez egy konferencián hangzott el Győrben, ahol a vállalkozó szebbik nem értékelte a női vállalkozások sikerének és kudarcainak okát. Az életmód elemzésekor kiderült, hogy körükben is megnőtt az infarktusok száma, a menedzserbetegség utolérte a „második” nemet is. 

Forrás: Kurír, 1993. május 12.