Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. október 15.

Múltidéző - Vállalkozónők konferenciája, 1994

Az átalakuló kelet-európai gazdaságban a nőknek is felértékelődik a szerepük, erről lesz szó az április 16-án kezdődő nemzetközi tanácskozáson. 

A tegnapi előzetes sajtótájékoztatón a szervezők - a Vállalkozó Nők Magyarországi Egyesülete és a Friedrich Naumann Alapítvány - képviselői elmondták: Magyarországon és a többi volt szocialista országban kialakulóban van egy új vállalkozói réteg, s soraiban mind több a nő.

Őket fokozottan sújtják a kezdettel járó nehézségek, hiszen nemcsak az üzleti életben kell helytállniuk, hanem a háztartás, a család terhei is rájuk nehezednek.

Forrás: Népszabadság, 1994. február 24.