Múltidéző - Vállalkozó Nők Egyesülete Miskolcon, 1994

Megalakult a Vállalkozó Nők Magyarországi Egyesületének (VNME) Észak-Magyarországi regionális szervezete. 

Miskolcon a Tokaj menedzser klubban megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezet az információk közvetítésével szeretné segíteni a vállalkozó nők közötti együttműködést, a tagok megismerkedhetnek a különböző üzleti technikákkal, üzleti információkkal, és nem utolsó sorban profitálhatnak majd az országos egyesület kapcsolat- rendszeréből. Ez utóbbi egyesület négyéves múltra tekint vissza — tudtuk meg Wágner Róbertnétől, az egyesület elnökétől.

Az Amerikai Vállalkozó Nők Szövetsége 1990-es budapesti konferenciáján született meg az elhatározás a magyar szervezet létrehozásáról. Huszonhét alapító taggal indult a munka, és mára már 400-an csatlakoztak az ország különböző pontjaiból. Tegyük hozzá, a volt szocialista országok közül elsőként nálunk honosodott meg ez a nemzetközileg „bevált” forma.

A kezdeti lépések megtételénél sok segítséget kaptak - a gazdasági életben nálunk is mindinkább otthonosan mozgó hölgyek - olasz kolléganőiktől. Többek között ennek is köszönhető, hogy az egyesület felvételt nyert a 43 éve működő világszövetségbe, és természetesen megindult a hazai hálózat kiépítése.

Az ország különböző részem regionális csoportok jöttek létre, például Mosonmagyaróváron, Debrecenben, Nyíregyházán és most a borsodi megyeszékhelyen egy egész régiót összekötő szervezet.

Az idei esztendő kiemelkedő eseményeként említette Wágner Róbertné a Vállalkozó nők az átalakuló Közép- és Kelet-Európában című, április 16-18. között megrendezésre kerülő konferenciát. Ennek egyik célja - emelté ki az elnök - a Közép- és Kelet-Európában működő, hasonló profilú szervezetek összehozása, illetve az egyesület tevékenységének bemutatása.

A programra elkészül a VNME ki-kicsoda, amely hasznos információkkal szolgálhat a vállalkozóknak. És mert a konferenciára nem csupán a tagokat várják, remélik az érdeklődők mellett újabb csatlakozókra is számíthatnak. A rendezvény fővédnöke Göncz Árpádné lesz.

A Borsod, Heves és Nógrád vállalkozó nőit összefogó, támogató észak-magyarországi szervezet vezetője Orehóczki Gizella, aki maga is a gazdasági élet aktív szereplője. Hozzá fordulhatnak - a 46/412-003- as telefonszámon - mindazok akiknek felkeltette az érdeklődését a téma.

Forrás: Észak-Magyarország, 1994. április 13.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés