Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. október 22.

Múltidéző - A magyar nők beletörődnek, 1996

A SEED Alapítványnál végzett vizsgálatok szerint egyébként maguk a nők alig lázadnak a hagyományos terhek ellen. 

Az általunk megkérdezett vállalkozónők, miközben átlagosan napi 12-16 órát dolgoznak a vállalkozásukban, napi 3-4 óra házimunkát végeznek. Az ő vállukat nyomja a családi főzőcskézés és egyéb hagyományos, otthoni teendők - 60 százalékuk esetén semmivel sem kisebb mértékben, mint vállalkozásuk indítása előtt.

Miközben egy férfi esetén természetes, hogy ha vállalkozást indít, az ezzel járó hatalmas leterheltség hatását enyhíti a gondoskodó feleség, a vállalkozónőkhöz sokszor férjük első kérdése, ha este hazatérnek: „No és mi lesz ma vacsorára, anyukám?”

...vállalkozónőket is megkérdeztünk. Az interjúalanyok kiválasztása elsősorban annak alapján történt, hogy a környezet kit tekint sikeresnek.

A legtöbb vállalkozónő azzal kezdte a beszélgetést, hogy ő nem érti, miért tekinti őt bárki is sikeresnek.

Következő mondataik pedig szintén egyöntetűen arról szóltak, hogy amennyiben mégis sikeresként ismerik el tevékenységüket, akkor ez kiknek és minek köszönhető.

Forrás: Népszabadság, 1996. szeptember 16.