Hannah története: Ismerkedj, építs kapcsolatokat, kérj segítséget - Nők üzleti vállalkozásai Nagy-Britanniában

Beaumont Organic - Hannah

A divat iránti szeretetemből és az organikus, etikus kortárs ruhamárkák hiányából született meg 2008-ban a Beaumont Organic. 

Már fiatalon is tudtam, hogy van egy saját hangom, amit szeretnék megosztani a világgal. A Beaumot Organic lett ez a hang: lehetővé tette számomra, hogy autentikus módon kombináljam a kreativitásom az üzleti érzékemmel, mert egy olyan terméket hoztam létre, amiben hiszek, amit kívül-belül ismerek és amiért igazán lelkesedem.

A vállalkozást egyedül, nyolc organikus pamut ekrü pólóval kezdtem, én szaladgáltam a tervezés, eladás, vásárlás, marketing között... Ami csak eszedbe juthat, én csináltam azt is.

Az első tanulság a kezdeti időszakban érkezett Japánban, mikor megegyeztünk egy terjesztővel alig egy év működés után, és hirtelen egy erősen férfiak által dominált környezetben találtam magam. Kezdtem hozzáedződni ahhoz, ahogy a férfiak az üzleti ügyeiket intézik, és elkezdtem felvenni ezt az agresszívabb stílust. Csak amikor egy pénzügyi igazgató megjegyezte egy megbeszélésen, hogy jó lenne, egy kicsit nőiesebb lennék, jöttem rá, hogy nem csak vállalkozó vagyok.

Női vállalkozó vagyok, ennek pedig része az a melegség és szépség, ami a férfiakból hiányzik, és az őszinte vágy, hogy segítsek, támogassak és fejlesszek másokat. Ez az eredendő női természet ugyanolyan könnyedén kihasználható egy üzlet felépítésénél, mint a gyermeknevelésben, és ez a nőknek egy hatalmas erőssége.

Megváltozott a hozzáállásom, miután ezt a tanácsot megkaptam, és elkezdtem az erősségeimen és gyengeségeimen gondolkodni. Kurzusokra és kapcsolatépítő eseményekre kezdtem járni, hogy emberekkel találkozzak és idővel segítséget és támogatást kérjek azokon a területeken, amelyek nem voltak az erősségeim. Azt gondolom, a nők gyakran érzik úgy, hogy mindent maguknak kell megoldaniuk – ez lehetetlen. Segítséget kell kérnünk azokban a dolgokban, amik nehézséget okoznak nekünk.

A másik tanulságot nemrég vontam le, miután többször a kiégés szélére kerültem: időt kell szakítanom magamra, a mentális és fizikai jóllétemre. Nőkként mindenkinek szeretnénk segíteni és megfelelni, és gyakran annak ellenére, hogy teljes állásban dolgozunk, a (nagyon lassan változó) hagyományok miatt végül ránk marad a családi otthon vezetése és a gyermeknevelés is.

Akármilyen káprázatosak vagyunk, nem tudjuk ezt a tempót folyamatosan fenntartani. Vigyáznunk kell a mentális és fizikai jóllétünkre, hogy a körülöttünk lévők számára a legjobb énünket tudjuk nyújtani. Ez lehet akár reggeli jóga, naplóírás, esti meditáció, havi masszázs, és egy kis elvonulás. Ezt az időt fel kell írnod a naptáradba. Igazán létfontosságú.

Sok kihívás ért már vállalkozóként és nekem elhiheted, az ellenálló képesség, elkötelezettség és koncentráció elengedhetetlen, de most hátradőlhetek és büszkén figyelhetem, milyen messzire jutott a Beaumont Organic mára.

Jelenleg 12 országban árusítunk, Manchesterben egy dolgozói csapat és egy zászlóshajó üzlet áll mögöttünk, az online boltunk adatbázisában pedig 65.000 vevő található akik egyetértenek és támogatják a víziónkat.

Három idézetet vigyél magaddal:
  • Nő vagy – viselkedj is úgy
  • Szánj időt magadra, a mentális és fizikai jóllétedre
  • Ismerkedj, építs kapcsolatokat és kérj segítséget

Forrás NatWest, 2019. július

Fordította Szabó Tünde, a Nőtárs Alapítvány önkéntese

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés