Gabi, internet és a 4 gyerek - Alapítónők Németországban

Mompreneurs - Gabriele Patzschke

Mesélj magadról kicsit, ki vagy és mivel foglalkozol?

Gabriele Patschke vagyok, 4 gyermek édesanyja, házas és októberben megérkezik az első unokám. Valamint jogász vagyok, a mediáció mestere és okleveles coach. A Matrisophie akadémia alapítója és a Motherbook vezetője.

Mielőtt a 4-dik gyerekem leérettségizett volna, elkezdtem a sokoldalú tapasztalataimat és a tanulmányaimat szakmailag is hasznosítani.
Ehhez 2 fogalmat hoztam létre, majd márkaként regisztráltattam őket, ezek a MATRISOPHIE® és MOTHERBOOK®.

Végül pedig megalapítottam ezt a 2 céget, mind a 2  helyen elkezdtünk felépíteni egy szakértői csapatot akik a következő területekre koncentráltak:

1. Családoknak, édesanyáknak, családi vállalkozásoknak biztosítunk coachingot, mediációt, tanácsadást mindenféle családi témákkal kapcsolatban.

2. Online családi rendszereket hozunk létre, amik megkönnyítik a családok mindennapjait. Ezeknek az rendszereknek az lenne a célja, hogy felossza, strukturálja a feladatokat illetve a teendőket. Az szeretnénk, ha a családok a rendelkezésre álló adatokkal, információkkal jobban meg tudnánk szervezni az életüket.

3. Valamint azt szeretnénk még elérni, ha lenne egy rendszerezett „tudás menedzsment” rendszer, mert egy családot okosan „felnevelni” nem mindig olyan egyszerű. Nagyon sok megerőltetésbe és minden jóindulat mellett nagyon sok tudásba kerülhet.

4. 2013 óta létezik a Motherbook blog aminek a témája a család, ezen belül is az édesanyák vannak a fókuszban és minden oldalról ők vannak megvilágítva.

5. Az az elképzelésünk, hogy egy nap lesz egy online elérhető továbbképzési portál az édesanyák számára. Ez időben kiegyenlíti annak a tudásnak a megszerzését, amit esetleg a gyes alatt elfelejt az ember illetve, hogy a gyes után sikerüljön visszatérni a munka világába.

Honnan kaptál ihletet ehhez az üzlethez?

A hétköznapok, a tapasztalataim a saját nagycsaládomban, a megfigyelések és a sokoldalú beszélgetések a környezetemben megmutatták, hogy milyen rendszerre lenne szükség egy nagycsaládban, valamint a kihívások abban, ha egy nagyon színes családot kell irányítani. Mindenki életének a menedzseléséhez sokszor nagy zsonglőrködésre van szükség.

Az internet a teljes rugalmasságot és elérhetőséget biztosítja mindenki számára. Számítógép, laptop vagy akár egy okos telefon a segédeszközei ennek az egésznek- úgy, mint ahogy ez a vállalkozások életében is működik. A legmodernebb technológia a világ legrégebbi témájának. Ezt a lehetőséget szeretnénk a családok részére elérhetővé tenni.

Honnan indultál és hol tartasz most?

Az első verziója az ötletemnek az volt, hogy egy kapcsolati hálót hozzak létre az anyukáknak. A Motherbook egy védett helyen biztosítaná a kapcsolódást és az információcserét.

Utána pedig az jutott eszembe, hogy mégis mire van szükségük a nőknek - akiknek manapság egyébként nagyon sok bátorítás kell. Ebben a tekintetben nekem első helyen egy működőképes családrendszer áll, ami transzparens és ahol mindenki tudja, hogy milyen feladat lett rá kiosztva. Ebből kifolyólag egy családmenedzsment kiépítésével szeretnénk kezdeni a munkát, ami később további komponensekre fogja kinőni magát.

Szeretjük azokat a témákat, amik édesanyák, édesapák, gyerekek, testvérek, nagyszülők életével foglalkozik – egyszóval az egész „klánról” szól. Ezeket a dolgokat mind megmutatjuk a Motherbook blogon és az ehhez tartozó közösségi média csatornákon keresztül. A követőinknek a növekvő számának köszönhetően, érkeznek kérdések különböző témákkal kapcsolatban és visszajelzést is kapunk a téma relevanciáját illetően. Ez a jövőbeli tervek megvalósításában is segít.

Hol és hogyan dolgozol?

Az irodám az otthonommal  van összekapcsolva - vannak kisebb termek, kisebb és nagyobb rendezvények lebonyolításához, szemináriumokra és végső soron a munka elvégzésére is megfelel. Emellett bármikor elérhető vagyok a család számára.

Néha előfordul, hogy az összejövetelek és a munkával kapcsolatos megbeszélések is ezekben a termekben vannak vagy Berlin központjában valahol.

Az én munkán nagyban tőlem függ, ami az egész családomra kihatással van, és ez nagyon messze van egy 8 órás munkanaptól. Az egyik célunk az az, hogy családbarát munkakörülményeket tudjunk biztosítani, új, kreatív és rugalmas munkaidőt és munkamodelleket létrehozni, főleg kisgyerekes, csecsemős, vagy nagycsaládosok számára.

Milyen a felállás nálad, hogyan tudod a munkát-és a magánéletedet összehangolni?

A gyerekeim már nagyok és már egyetemre járnak vagy a családi vállalkozásban dolgoznak, vagy más kihívást keresnek. A családi vállalkozásunkon belül is nagyon sok időt fektettem a családi ügyeinkbe- többet, mint amit eredetileg terveztem.

Most mindenkinek fel kell arra készülnie, hogy vasárnaponként nincsen egy stílusos 5 fogásos menü egy megszámlálhatatlan mennyiségű vendégség számára. Számomra ez egy nagyon felszabadító helyzet. Még akkor is, ha ez a család számára szokatlan.

Miután engem érdekelnek az új „élethelyzet modellek” – a családom miatt nagyon sokat dolgoztam- nem okoz gondot új kihívásokkal szembeszegülni. Igazából pont ellenkezőleg nagyon nagy kedvet érzek ahhoz, hogy valami teljesen újat csináljak egy teljesen új területen. A sokoldalú  tapasztalataim, sokat segítenek nekem ebben.

Mit tanácsolnál azoknak az anyáknak, akik szeretnének vállalkozók lenni?

Játszadozzatok el a gondolataitokkal, képzeljétek el a számotokra megfelelő munkát és hallgassatok a megérzéseitekre - ez a megbízhatóbb, mint azt ahogy én évekkel ezelőtt gondoltam.

Fogadjatok meg tanácsokat, de mindig magatoktól hozzátok meg a döntéseiteket.

Annyi időt töltsetek a gyerekeitekkel amennyit csak lehet, mert az elszalasztott közös élményeket nem tudjátok bepótolni. Ellentétben a szakmai hullámvasutakkal. Szakmailag az életünk során még később is előrébb léphetünk. Legyetek tudatában annak, hogy nagyon sokat tanulhattok a gyerekeitektől, amit még munkában is tudtok használni. Legyen sok gyereketek, mert akkor a munkában is jobban bírjátok a strapát.

Tanuljatok meg bátornak lenni akkor is, ha valami kudarcba fullad.

Csináljátok mindent egyszerűen!

Mi lenne az a 3 tipped anyukáknak, akik időt, pénzt és sok idegeskedést szeretnének megspórolni?

1. Könyvajánló: Günther Faltintól Az ész megveri a tőkét - avagy hogyan alapítsunk vállalkozást

2. Csodalista: feladat lista, amit a csapatban is szét lehet osztani

3. Skype: Nagyon fontos a kommunikációban és főleg amikor információkat osztunk meg a csapattal akik különböző területeken dolgozhatnak


Forrás Mompreneurs.de

Fordította Májer Szilvia, a Nőtárs Alapítvány önkéntese

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés