Semmi sem lehet annál felemelőbb érzés, mint amikor sikeres vagy - Alapítónők Németországban

Juno & Me - Julia Steigerwald

Kevesebb stressz az e-mailek miatt, többször nemet mondani: Julia Steigerwald sok célt tűzött ki maga elé 2019-ben. A tamponok szállításával foglalkozó startup cége elsősorban a jó hírnevéből profitál.

Julia Steigerwald tamponokat szállít. 2017-ben alapította meg a saját cégét, melynek a neve Startup Juno & Me és a biopamutból készült vattákat biztosítja az megrendelői számára.

Ezt a piacot a 33 éves hölgynek azonban meg kell osztania a többi vetélytárssal, többek között a hamburgi The Female Company und Mylily-vel.

A példaképei az USA-ból származnak: a New York-i Lola Startup közel 31 millió eurós bevételre tett szert a befektetői által. A startup megalapítása előtt Julia a mainz-i borpiacon Vicampoban dolgozott. A továbbiakban a 2019-es évre vonatkozó terveiről kérdeztük őt.

Mi a legfontosabb elhatározásod 2019-re?

„Amit megtervezek azt meg is csinálom.” Rettenetesen szigorú vagyok magammal, ami a tervezést és a struktúrát illeti, minden egyes percem és hetem részletesen be van osztva.

De természetesen itt nemcsak erről van szó. Nem igazán az én világom, amikor a pontos tervek nélküli napokon csak úgy tengek-lengek.

Nagyon frusztrálónak élem meg az ilyen napokat, mert úgy érzem, hogy sok mindent megcsináltam, de az igazán lényeges feladatokkal nem foglalkoztam eleget. Úgy gondolom, hogy a tervezés mindent egyszerűbbé tesz.

Milyen hibát nem szeretnél újból elkövetni 2019-ben?

Nem szeretnék többé másokkal foglalkozni, célirányosan szeretnék anyait-apait beleadni abba, amivel éppen foglalkozom.

Mibe szeretnél 2019-ben kevesebb időt befektetni?

Az e-mailekbe. Hihetetlen, hogy mennyi időt vesztegetek el velük. A jövőben mappákba szeretném csoportosítani az e-mailjeimet és a bejövő postafiókomat egy kicsit pihentetném, az értesítéseket pedig kikapcsolnám. Ezáltal talán több időm szabadulna fel és a lényeges dolgokra jobban tudnék koncentrálni.

Mit szeretnél gyakrabban megtenni 2019-ben?

Nemet mondani! Azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy jól gazdálkodjunk a saját- illetve a mások idejével, ebbe az is beletartozik, hogy olykor nemet mondunk. Kezdetben különösen nehéz, mert az ember szeretne mindent megcsinálni és egyetlen lehetőségről sem lemaradni.

Nálam kezdetben ennek az volt a menete, hogy olyan dolgokkal foglalkoztam, amik csak résztevékenységek voltak (nem befolyásolták a teljes munkafolyamatot) és arányaiban nem raboltak el annyi időt.

A szabadidőmben szeretnék megint zenével foglalkozni. Szerencsére nagyon sok barátom van, akik rám chatelnek és megbeszéljük a következő találkozót.

Mi az, amit 2019-ben szeretnél megtanulni?

Szeretnék tudatosan hálás lenni. Minden nap arra emlékeztetni magam, hogy ha be is következik a legrosszabb forgatókönyv, akkor sem múlnak emberéletek az én munkámon.

Ez így talán elég banálisan hangzik, de ezt sokszor elfelejti az ember. Nagyon boldog vagyok, mert az emberek, akik körülöttem vannak egészségesek. Ez épp elég nekem ahhoz, hogy egy vigyorral az arcomon végig csináljak egy napot.

Melyik könyvet szeretnéd idén mindenképpen elolvasni?

Túl sok van belőle, ahhoz, hogy mindegyiket felsoroljam. Nagyon hosszú az listám. Most éppen megint egy klasszikust olvasok „The hard thing about hard things“.

Ki az a híres ember, akivel egyszer szívesen találkoznál?

Azt hiszem – Michelle Obamaval szívesen megismerkednék, számomra ő egy nagyon inspiráló nő. Ezen kívül a japán Kane Tanaka, aki 115 évesen a legidősebb nő a világon és szívesen megkérdezném tőle, hogy milyen volt Japán 100 évvel ezelőtt.

Mi az, amit semmiképpen sem szeretnél magadról, mint alapítóról olvasni a jövőben?

Azt, hogy az egy alapvető dolog, hogy az alapítók sikeresek. Szeretnék még több sikertörténetet olvasni alapítókról!


Forrás Gründerszene, 2019. szeptember

Fordította Májer Szilvia, a Nőtárs Alapítvány önkéntese

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés