Múltidéző - Vállalkozó nők, 1991

Még az idén sor kerül arra a tanulmányútra, melyet az Amerikai Nők Gazdasági Szövetsége Alapítvány finanszíroz, és amelynek célja, hogy a magyar vállalkozó nők a gyakorlatban ismerjék meg az üzleti módszereket, a marketingfogásokat - jelentette be Patricia Harrison, az alapítvány elnöke a Budapesten tartott tegnapi sajtótájékoztatón. 

Az amerikai alapítvány, az USA munkaügyi minisztériuma, a magyar SEED Alapítvány, valamint a Magyar Vállalkozó Nők Egyesülete kétnapos konferenciát tartott hétfőn és kedden a magánvállalkozások indításáról. Elsősorban a nőknek kívánják átadni az üzletbenmaradás titkait, a stressz leküzdésének módját, az ötlet megvalósításának különféle lehetőségeit.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a sikeres üzletasszonyokból álló USA-beli delegáció azért érkezett Magyarországra, hogy megossza tapasztalatait a résztvevőkkel. Hazánkban ma még nincs hagyománya annak, hogy a nők önállóan vállalkozzanak. Inkább segítő családtagként vagy alkalmazottként tevékenykednek, holott szervezőkészségük, kitartásuk, kapcsolatteremtő képességük révén számos alkalommal bebizonyosodott, hogy sikeresebbek az üzleti életben, mint a férfiak.

Ugyanakkor tapasztalható az is, hogy hiányzik a nők önbizalma, nem mernek belevágni ötletük megvalósításába. Az USA-beli tanulmányút célja egyebek között az, hogy a résztvevők számára világossá tegyék, hogy a legfontosabb: hinni az elképzelt ötlet megvalósíthatóságában.

Forrás: Tolnai Népújság, 1991. július 31.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés