Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. szeptember 27.

Múltidéző - Vállalkozó nők, 1991

Még az idén sor kerül arra a tanulmányútra, melyet az Amerikai Nők Gazdasági Szövetsége Alapítvány finanszíroz, és amelynek célja, hogy a magyar vállalkozó nők a gyakorlatban ismerjék meg az üzleti módszereket, a marketingfogásokat - jelentette be Patricia Harrison, az alapítvány elnöke a Budapesten tartott tegnapi sajtótájékoztatón. 

Az amerikai alapítvány, az USA munkaügyi minisztériuma, a magyar SEED Alapítvány, valamint a Magyar Vállalkozó Nők Egyesülete kétnapos konferenciát tartott hétfőn és kedden a magánvállalkozások indításáról. Elsősorban a nőknek kívánják átadni az üzletbenmaradás titkait, a stressz leküzdésének módját, az ötlet megvalósításának különféle lehetőségeit.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a sikeres üzletasszonyokból álló USA-beli delegáció azért érkezett Magyarországra, hogy megossza tapasztalatait a résztvevőkkel. Hazánkban ma még nincs hagyománya annak, hogy a nők önállóan vállalkozzanak. Inkább segítő családtagként vagy alkalmazottként tevékenykednek, holott szervezőkészségük, kitartásuk, kapcsolatteremtő képességük révén számos alkalommal bebizonyosodott, hogy sikeresebbek az üzleti életben, mint a férfiak.

Ugyanakkor tapasztalható az is, hogy hiányzik a nők önbizalma, nem mernek belevágni ötletük megvalósításába. Az USA-beli tanulmányút célja egyebek között az, hogy a résztvevők számára világossá tegyék, hogy a legfontosabb: hinni az elképzelt ötlet megvalósíthatóságában.

Forrás: Tolnai Népújság, 1991. július 31.