Múltidéző - Vállalkozási szeminárium nőknek, 1991

Egy éven belül immár másodszor rendez vállalkozástani konferenciát július végén Budapesten az Amerikai Nők Gazdasági Szövetsége. Washingtoni tudósítónk megkérdezte Patrícia Harrisont, a szövetség elnökét.  

Ilyen nagy volt a siker? 

— Mindenesetre újra hívtak minket. Októberi szemináriumunk nyomán megalakult a Magyar Vállalkozó Nők Egyesülete, úgyhogy most vele karöltve szervezzük az újabb konferenciát.

Ez csak ismétlés lesz, vagy valami más? 

— Szeretnénk segíteni az őszi szemináriumunk hallgatóinak, hogy tovább tudjanak lépni. Ezért a mostani résztvevőknek mintegy a negyedét az ő körükből hívtuk meg. De — akárcsak az első alkalommal — ezúttal is várunk minden érdeklődőt: nőt, férfit egyaránt.

Mi lesz a fő téma? 

— A marketing és a reklám. De tartogatunk néhány különlegességet is.

Például? 

— Egyik előadónk Lindsey Johnson lesz. A kisvállalkozásokat támogató amerikai kormányhivatal egyik igen érdekes részlegét igazgatja. A neve: nők vállalkozóképző hálózata. Ez sikeres üzletasszonyokból áll, akik vállalták, hogy idejükből áldozva segítenek egy társnőjüknek, amíg megteszi a kezdő lépéseket az üzleti életben.

Ezek az úgynevezett „üzleti klubok”? 

— Nem. Az „üzleti klubok” önszerveződések, a tapasztalat- csere, a kölcsönös biztatás, támogatás fórumai. Ezek megalakításához is szeretnénk tippeket, tanácsokat adni a konferencián.

Milyennek látja a magyar üzletasszonyokat? 

— Vállalkozó szelleműek, sokuknak komoly képzettsége, értékes diplomája van. Minden elismerést megérdemelnek. ..

... és talán egy kis gyakorlati segítséget is. 

— Igen, részünkről persze főleg a „hogyan ”-t illetően. Az amerikai Munkaügyi Minisztériumtól kaptunk egy összeget, amiből háromhetes egyesült államokbeli tanulmányútra tudunk meghívni három magyar üzletasszonyt. Összehozzuk őket amerikai üzletemberekkel, reklám- és marketingszakértőkkel, kormánytisztviselőkkel, közéleti tényezőkkel, magyarországi vállalkozások iránt érdeklődő befektetőkkel.

Kiket hívnak meg Amerikába? 

— Ezt a Magyar Kisvállalkozás-fejlesztési Irodával és a Magyar Vállalkozó Nők Egyesületével közösen döntjük el. Azt szeretnénk, ha e három Amerikát megjárt üzletasszonyból kerülne ki a jövendő magyar női vállalkozóképző hálózat. Vagyis azt, hogy mielőbb a helyünkre lépjenek.

Forrás: Népszabadság, 1991. július 22.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés