Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért indítottuk a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátoríthatják és segíthetik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. szeptember 18.

Múltidéző - Nők a gazdasági életben, 1972

Július közepén ült össze Madridban a cégtulajdonosnők XXII. világkongresszusa, amelyen 10 országból majdnem négyszázan vettek részt. 

A tanácskozáson a vállalati irányításban részt vevő nők helyzetét vitatták meg. A beszámolókból kitűnt, hogy a vállalkozónők jó hírneve az egyes országokban növekszik és javul a képzés is.

A holland szóvivő azonban rámutatott, hogy a nők száma a vállalatvezetésben csökkent, s ha cég- és szakmai összevonások során vezető munkahelyek válnak feleslegessé, akkor a nők által elfoglalt munkahelyeket áldozzák fel.

Forrás: Petőfi Népe, 1972. július 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kiemelt bejegyzés

ELHALASZTVA 2020-RA --- Meghívó: FÖLFELÉ! KONFERENCIA - 2019. november 22., péntek 9-18 óra - Budapest

A FÖLFELÉ! KONFERENCIÁT 2020-RA ELHALASZTOTTUK.  AZ ÚJ IDŐPONTRÓL A RÉSZTVEVŐKET ÉS ÉRDEKLŐDŐKET ÉRTESÍTJÜK A HONLAPON, H...