Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2019. szeptember 21.

Múltidéző - Mire s hogyan vállalkozzon a nő, 1990

Kétnapos vállalkozóképzési konferencia kezdődött tegnap Budapesten az Amerikai Nők Gazdasági Szövetsége Alapítvány rendezésében, a magyar SEED alapítvány közreműködésével. 

A szerdai plenáris ülésen mintegy 200 leendő, illetve már gyakorló vállalkozónő előadásokat hallgatott meg arról, hogy miként kell elkezdeni egy vállalkozást.

Az amerikai alapítvány 7 évvel ezelőtt a gazdasági lehetőségek felkutatására, a szabad vállalkozások segítésére alakult. Az USA-ban mintegy 2 ezer vállalkozónőt tömörít, ezek több mint fele kisvállalkozó.

Patricia Harrison, a szervezet vezetője úgy látja, hogy a magyar nőknek elsősorban a szolgáltatások területén nyílik lehetőségük a vállalkozásra.

Forrás: Népszava, 1990. október 25.