Költségvetési önkéntes segítőtársak: kiút a hajléktalanságból - Női vállalkozók Amerikában

Anita Saville és Kathy Brough

…Nancy visszatért hozzánk coach-nak...
…Azt hiszem ez a hetedik coaching alkalma…
…Miért van itt valaki, aki tudja, hogy hogyan készítsen költségvetést egy bankszámlához?...
….Kíváncsi vagyok, milyen kérdést kellene neki feltennünk...

…Sok nő különböző okokból szegénységre jut, a családjuk évek óta szegénységben él…évről évre kevesebb pénzügyi edukációban részesülnek, majd ezt párosítják egy szegényes szerepmodellel, példaképpel, sok személyes pénzügyi kihívással…és  a nőket csak elárasztják  a pénzügyek.

…Jasmine azt szeretné, ha élete újra rendes kerékvágásba kerülne...

A költségkímélő vásárlások biztosítják a pénzügyi edukációt az alacsony jövedelmű nők számára egy innovatív program által, amely kombinálva van 12 oktató workshoppal és egy-egy coaching-gal.

…A nők, akik ügyfelek, akik szolgáltató irodákon keresztül jönnek hozzánk önkéntes segítőtársnak hívjuk őket…

…Nem szükséges pénzügyi háttérrel rendelkeznie ahhoz, hogy önkéntes pénzügyi segítőtárs legyen…egyszerűen csak azzal kell törődni, hogy nők segítenek nőknek.

….Mindig pénzügyi és operációs tevékenységet végeztem kisvállalkozások számára. 23 évvel ezelőtt kezdtem az önkéntességet egy hajléktalan menedékhelynél és váltam ügyfél támogatóvá, mert úgy éreztem, hogy felajánlhatom nekik az ellátás előnyeit…

…Hűségbefektetésekkel foglalkoztam mint szerkesztő, de e munka alatt a felső és a közepes jövedelemkategóriába eső emberekkel is foglalkoztam.

…Mi történt azokkal az emberekkel, akik nem kaptak tanácsot a pénzügyeik kezelésével kapcsolatban...?

...Rájöttünk arra, hogy nagyszerűen dolgozunk együtt és kiegészítjük egymást azon dolgok szempontjából, amiket szeretünk csinálni…

…Szerencse, hogy tudod, hogy én nem szeretem a színpadot sem…tehát én csinálom a pénzügyeket ő pedig ír…

…Minden workshop körülbelül egy órát vesz igénybe és kéthetente ütemezik a közbenső hetek között…a coach és önkéntes segítője találkozhatnak és alkalmazhatják , amit a workshop-on elsajátítottak az önkéntes segítő egyéni pénzügyi helyzetére vonatkozólag.

…Van egy olyan workshopunk is, amely az önértékelés-megváltoztató viselkedéssel foglalkozik és a nők számára valóban biztosítja azt a bizalmat, amelyre szükségük van azért, hogy képesek legyenek kezelni a pénzüket az önkéntes segítőtárs munkájának végeztével is.

…az első pár évben nehéz meggyőzni a finanszírozókat, hogy tapasztalatra teszel szert, mert te „jó fiú vagy a blokkban”…és éppen a recesszió tetején indítottuk el a szervezetünket…az embereket elbocsátották…tudták, hogy olyan non-profit szervezetet zártak be, amelyek valójában a javukat szolgálták…mert sok szakember, akik munkanélküliek voltak, jól mondták…hogy „mit fogok magammal kezdeni, önkéntes leszek..”…tehát hozták  a magukkal a tehetségüket.

…Amikor találkoztak egy csomó önkéntes segítővel, megpróbáltak beszélni velük a céljaikról…

…Olyan volt, mint egy tanulási alap közöttünk…lépésről lépésre...Isten megmutatta az ő dolgaikat…

…Van egy hagyomány egy vizsga...mert ez az utolsó éjszaka, hogy együtt a csapat… Az önkéntes mond valamit a coach-nak, a coach mond valamit az önkéntes segítőnek…a mi vizsgánk egy nagyon különleges…mindenki tudja teljesíteni…

…Tettél valamit, amit sok ember soha nem tesz meg, soha nem csinál költségvetést, soha nem lesz megtakarítása, nem követi nyomon a kiadásait, hogy meglássa mennyit költ…így te messze megelőzöd az ország legtöbb emberét és levizsgázol.


Forrás The Story Exchange - megjelent: 2017. január

Fordította Zavarkó Erika, a Nőtárs Alapítvány önkéntese

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés