Hidegen sajtolt juice-ok - Alapítónők Németországban

Kale & Me - Annemarie Heyl

Hogyan szervezi egy sikeres vállalkozó a mindennapjait? Annemarie Heyl a Kale & Me-től megosztotta velünk részletes napirendjét.  

Annemarie Heyl Konstantin Timm-el és David Vinnitski-vel közösen 2015 májusában alapította meg a Kale & Me vállalkozást. A hamburgi startup hidegen sajtolt juice-kat (zöldség és gyümölcsleveket) forgalmaz, amelyek tápanyagtartalma így megmarad. A juice flakonok számozottak, az értékesítés online történik és tisztítókúraként is megvásárolhatók.

Annemarie az operatív működésért és a PR-ért felel. De hogyan is telik egy napja? Milyen feladatai vannak? Mennyi időt tölt megbeszéléseken, email-ek olvasásával vagy rendezvényeken? A Gründerszene szerkesztője, Hannah Scherkamp készített vele interjút, amelyben Annemarie részletesen elmesélte a napirendjét.

6 óra

A héten két napot az Altland régióban lévő termelő üzemeinkben töltök, melyeket 2018 nyarán nyitottunk. Az út körülbelül egy órát vesz igénybe és néha még én is beállok a présgépek mellé.

9 óra

Egy átlagos napon reggel 9 órakor kezdek az irodában. Előtte keddenként 7-kor a fitnesz teremben indul a nap egy intenzív edzéssel. Ezután mindig elfogyasztok egy ízletes protein shake-et. A többi hétköznapon egyenesen otthonról érkezem a munkába. Albérletben lakom a hamburgi Reeperbahn út Große Freiheit nevű keresztutcájában. Konsti a három lakótársam egyike. A Kale & Me indulásakor mindig kölcsönösen ébresztettük egymást és együtt mentünk be az irodába, ma már azért valamivel egymástól függetlenebbül élünk.

9.30

Jellemzően egyáltalán nem reggelizem, de az irodában mindig iszom egyet a saját juice-aink közül vagy szívesen fogyasztok Ingwer Shot juice-t is. Amikor nyugalom van, melegítek magamnak a mikróban egy kis fahéjjal megszórt almát, amit teával fogyasztok. Hihetetlen sok teát iszom. Ezzel párhuzamosan feldolgozom az első email-eket.

10 óra

10 órakor kezdődik néhány fontos megbeszélés. Az alapító társakkal minden szerdán összeülünk, megbeszéljük az aktuális problémákat vagy a stratégiát. Csütörtökön csapat meeting van, amelyen minden dolgozó beszámol arról, hogy éppen min dolgozik.

11 óra

A délelőttöt jellemzően megpróbálom szabadon tartani, hogy lebonyolítassam a levelezéseket, telefonokat és az elintéznivalóimat elvégezhessem. Naponta körülbelül 1,5 – 2 órát telefonálok és számos emailt megválaszolok. A teendőimet szeretem kézzel írott listába szedni és az elvégzett feladatokat színes szövegjelölővel áthúzom. Manapság ez elég régimódinak hangzik, de abszolút papírfüggő vagyok! Természetesen használom az olyan tipikus alkalmazásokat is, mint például a Slack vagy a Google Naptár.

13 óra

Délben gyakran sajnos semmit nem eszem. Az ebéddel túl sok idő elmegy, nincs annyi időm. Néha eszek egy salátát vagy elmegyek az egyik török étterembe a közelünkben. És szerdán csapatebédet tartunk, amikor is mindig két kolléga főz az egész csapat számára. A kedvenc szakácsom a kollégám, Liv, ő készíti a legjobb leveseket és egytálételeket! A mindenki számára megfelelő ételt megtalálni egyre nehezebbé vált. Időközben ugyanis van már a csapatban két vegán, hat vegetáriánus, egy cöliákiában és egy mogyoró allergiában szenvedő kollégánk.

14 óra

Az ebédszünet után kezdődnek gyakran a saját megbeszéléseim. Az összesen 32 dolgozónk közül 10 kolléga tartozik hozzám. Velük hetente egyszer van körülbelül fél – egy órás értekezletem. Ehhez jönnek még az egyéni, negyedéves, részletesebb meetingek. Átbeszéljük, mi történt az elmúlt hetekben, el tudták-e érni a céljaikat, de személyes témákról is szót ejtünk: például hogyan érzik magukat.

16 óra

A csapaton belüli harmónia nagyon fontos számomra, azt szeretném, ha minden dolgozónk jól érezné magát. A vállalkozás alapítóiként nem kell mindig, minden problémára odafigyelnünk, de a fontosakról tudnunk kell. Ezért csütörtökönként, 16 órától úgynevezett fogadóórát tartunk, amikor is valamelyikünk ott ül egy irodában. Ebben az időszakban a dolgozók bármilyen problémával megkereshetnek minket.

19 óra

Esténként szörnyen sokat vagyok úton, gyakran munkaügyben. A barátom a Rajna-vidéken él és egy távkapcsolatban senki nem vár a másikra. Részben ezért hetente három-négy estét sem töltöttem otthon és egy idő után besokalltam. Most a hétfő estéket megtartom magamnak, ezek az „Annemarie esték”. Ilyenkor nem nyitom ki a laptopot, még egy film kedvéért sem. Könyvet olvasok, hangos könyvet hallgatok vagy jógázok. Ezt az estét egy kolumbiai nyaralás után vezettem be, amikor a négy hetes nyaralásból két és fél héten keresztül olyan stresszes voltam, hogy alig tudtam kikapcsolódni. Ekkor már tudtam, hogy valamin változtatnom kell!

Forrás Gründerszene, 2019. május

Fordította Miklovicz-Kovács Enikő, a  Nőtárs Alapítvány önkéntese

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés