Medencék, parkolók és fejlődés - Női vállalkozók Amerikában


Vállalkozásunkat egyáltalán nem azzal az ötlettel indítottunk, hogy medencéket fogunk építeni. Egy barátunk szeretett volna egy medencét és ragaszkodott hozzá, hogy mi építsük meg neki. Elvállaltuk. Megépítettük a medencéjét, aztán 2009-ben építettünk még kettőt, aztán a következő évben már négyet és így tovább.
 • Kryshon Bratton, tulajdonos – Bratton Pools, Houston, TX USA
Bratton Pools egy medencéket építő vállalkozás. Tervezzük és kivitelezzük, javítjuk és felújítjuk, illetve megszüntetjük a medencéket. Kültéri konyhák kivitelezésével is foglalkozunk.
 • Kryshon Houstonban született és nevelkedett, három lány közül a legidősebbként.
 • 7 éves volt, amikor a szülei elváltak.
Az édesanyám akkor három 10 év alatti gyermek egyedülálló anyjává vált. Ő egy igazi ösztönző erő számomra, hiszen volt olyan idő, amikor három helyett is dolgozott, hogy eltartson engem és a húgaimat. Éltünk, ahogy lehetett, sokszor a barátainkkal, a családdal és sok időt kellett töltenünk az autóban is, miközben édesanyánk dolgozott. Az úszás volt a szenvedélyem, egyfajta menekülés.
 • 1997-ben Kryshon politikatudományt kezdett hallgatni a Houstoni Egyetemen
 • 2000-ben feleségül ment Michael Brattonhoz.
Nem szereztem meg a diplomát. Várandós lettem Piperrel, ami egy nehéz és komplikált várandósság volt, és a szülés után nem mentem vissza, hogy befejezzem tanulmányaimat.
 • Kryshon a férjével, Michaellel kezdett el dolgozni.
 • Michael a saját vízi mentő cégét irányította, uszodák karbantartásával foglalkozott szerte Houstonban és biztosította a működésükhöz a vízi mentő személyzetet.
Tinédzserekért voltam felelős, több mint 500 tinédzserért. Nagyon szerettem, amit akkor együtt csináltunk, de egyáltalán nem volt család-barát. Nem jutott idő a családra.
 • 2006-ban Kryshon ismét várandós lett.
Anyák napja volt, én már előrehaladott állapotban voltam Whitneyvel, ott álltam a medence szélén, rengeteg emberrel foglalkoztam, és közben arra döbbentem rá, csak a saját gyermekemmel nem tudok együtt lenni. Akkor elgondolkoztam, hogy vajon tényleg ezt akarom-e. Azt szerettem volna elérni, hogy egy sikeres saját vállalkozás mellett a család is a középpontban maradhasson.
 • Kryshon úgy döntött, hogy a vállalkozásukat a medence építés és fenntartás irányába kell terelniük.
Szerencsére Michael beadta a derekát. Úgy gondolta ebben is lehetünk sikeresek.
 • 2006 végén Kryshon önállóan elindította a Bratton Pools-t, ő lett a cég egyedüli tulajdonosa.
A váltás minőségi javulást hozott az életünkbe, és anyagilag is jobban jártunk.
 • A Bratton Pools árbevétele évi 2 millió USD körül van.
 • Kiderült azonban, hogy a medence üzlet nagyrészt szezonális.
Víz és páraáteresztő burkolatokkal kezdtünk el foglalkozni, a járdák és a medencék építése kapcsán, ami átvezetett minket az autófelhajtók, parkolók építésének, burkolásának az irányába. Itt Houstonban gyakran kell áradásokkal szembenéznünk. A vízáteresztő burkolatok megfelelő vízelvezetést biztosítanak. Betonburkolat használatakor a víz mindent eláraszt, vízáteresztő anyag használata esetén azonban visszajut a földbe. Az eljárás tisztább, és környezetbarát.
 • 2015 végén Kryshon elindította a Piper Whitney Kivitelező céget, hogy autófelhajtókat, parkolókat és gyeprács burkolatokat építsen.
Egyszerűen élveztem azt a tényt, hogy zöld és szerettem, hogy felelősségteljes. Hiszen ez az én városom! Nagyon büszke vagyok arra, hogy létrehozok valamit. Lehet, hogy ez csak egy járda, egy parkoló, egy felhajtó, de maradandó és valódi minőséget képvisel.

A saját személyes célom az, hogy egyszer majd azt mondhassam édesanyámnak: „Ne aggódj semmiért, a gondodat fogjuk viselni!” Ez azonban sok pénzbe kerül, és hogy idáig eljussunk, még rengeteg munka vár ránk, de ez az az út, amin majd egyszer célba érünk.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2016. július
Fordította Zajzon Kriszta, a Nőtárs Alapítvány önkéntese.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés