Az esztétikán túl - 1000 női történet Amerikából

Kimberly Lacy, lakberendező és vállalkozó, hisz a kellemes élettér kialakításának transzformatív erejében.

Az Arkansas-bázisú üzlet tulajdonosa, Kimberly Lacy, munkáján keresztül igyekszik a világot egy szebb és jobb hellyé varázsolni ügyfelei és mindenki más számára is.

Amióta elindította lakberendezési és lakásfelújítási üzletét, az International Flair Design-t 2008-ban, kisebb és nagyobb projekteket egyaránt elvállalt. Együtt dolgozott egyéni ingatlantulajdonosokkal és nagyobb cégekkel is, mint például a Williams-Sonoma, a The Pottery Barn vagy a Sherwin-Williams.

Ezenkívül együttműködik még a Ronald McDonald House Charities-el és a GoodWill Industries of Arkansas-val is. Velük és más hasonló jótékonysági szervezetekkel karöltve gyakran használja szaktudását arra, hogy kényelmessé, esztétikussá tegyen felújításra szoruló épületeket.
„Ha átalakítjuk az emberek közvetlen környezetét, azzal együtt saját maguk megváltoztatására is ösztönözzük őket,” mondja Lacy.

Kevés szabadidejében a Designing Hope és a Junior League of Little Rock szervezeteknél önkénteskedik. Emellett időt fordít arra is, hogy rendszeresen ellátogasson a helyi fiatalkorúak börtönébe.

 „Úgy élem az életemet, hogy a felmerülő problémákra mindig a lehetséges megoldásokat keresem,” mondta, amikor nemrég a 1000 Stories című projektünkben szerepelt. “Született problémamegoldó és analitikus gondolkodó vagyok. Mindig annak tudatában próbálok egy nehéz szituációt megközelíteni, hogy számos megoldás létezik az orvoslására.”

A nehézségekből motivációt merített

Lacy vágya, hogy jótékonykodjon a munkáján keresztül legfőképp a fiatalkorában átélt nehézségekből ered.

Még gyerek volt, amikor az otthonuk porig égett, és az öccse testének 90 százalékát súlyos égési sérülések borították. Ez a szívszaggató élmény mutatta meg neki, hogy túl tud jutni a legnagyobb csapásokon, valamint a támogató közösségben rejlő erőforrásokat is.

„Mindig bennem volt, hogy szeretek adni. A szüleim lelkészek, ami szintén szerepet játszott ebben. De az első élményem, amikor másokban is megláttam ezt a tulajdonságot, akkor történt, amikor a házunk leégett,” emlékszik vissza. „A talaj forró volt, nem voltak ruháink, gyakorlatilag nem maradt semmink. Habár a szüleimnek volt biztosítása, igazán a közösség segítségével jutottunk keresztül a nehézségeken.”

Évekkel később a testvére bántalmazó kapcsolata inspirálta arra, hogy olyan nőknek segítsen felújítani otthonaikat, akik hozzá hasonló sorsban osztoztak. Első terhessége, még tinédzserkorában, szintén mély nyomokat hagyott benne. “Kemény volt leküzdeni az előítéleteket, túlkompenzálni azért, mert a legidősebb gyermekünk házasságon kívül született.”

A szégyen, amit érzett, hallgatásra késztette, egészen egy sorsszerű börtönlátogatásig. Elhatározta, hogy megosztja történetét egy tinédzser anyával, aki, úgy tűnt, már teljesen feladta az életét. Miután látta, hogy saját története reményt adott a fiatal nőnek, gyakran osztja meg másokkal is, hogy megmutassa, akármekkora akadályt lehetséges leküzdeni.

Jobbá válni mindenkinek – legfőképp a családjának

Lacy emberbaráti törekvéseinek személyes kötelékei ugyan sokat nyomnak a latba, de csak egy részét reprezentálják annak, ami szakmájában igazán haladásra sarkallja. “Minden egyes aspektusát szeretem annak, amit csinálok. Ma 4 óra óta fenn vagyok, mindenféle vázlatokon és terveken dolgozom, átnézem a szerződéseket. Mégsem vagyok fáradt – azért kelek fel, hogy azt csináljam, amit szeretek.”

De ami mindennél jobban motiválja őt abban, hogy jobb ember legyen és minél többet adhasson másoknak, azok a gyermekei, akik már tinédzserek, illetve a korai húszas éveikben járnak. Lacy a férjével együtt nevelte őket, főiskolai kedvesével, akivel már közel húsz éve házasok.

„Próbálok példamutatóan élni, és úgy viselkedni, ahogyan a gyermekeimet is szeretném majd egykor látni. A szüleim nagyszerű példaképek voltak, így most ugyanazt adom nekik száz százalékosan. Ez a legnagyobb kihívást jelentő munka.”

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2015. szeptember  
Fordította Benedek Nikolett, a Nőtárs Alapítvány önkéntese. 

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés