Átlagos gyerek milliókat mozgat meg – segít másoknak, hogy segíthessenek - Női vállalkozók Amerikában


Nagyon hiszünk az egyének erejében, azok a kis erőfeszítések összeadódnak és hatalmas eredményt hoznak a végén.
  • Talia Leman -  Random Kid alapító -  Iowa USA
Egy Iowa-i kisvárosban élek a szüleimmel, van egy  öcsém, aki fejlődési rendellenességgel született, amit az orvosok meg nem határozottnak neveznek, én inkább azt mondanám: „nem tudom mi a gond vele”, de hatalmas szíve van és a kedvessége határtalan.
  • Talia 10 éves volt amikor a Katarina hurrikán végigsöpört New Orleans-on és akkor elhatározta, hogy segíteni fog
A célom az volt, Halloween-kor a gyerekek cukor helyett pénzt kapjanak amit aztán felajánlanak a Katarina áldozatainak segítésére.
  • TLC-nek , „Trick or Treat Katasztrófa Védőgát”-nak nevezte a projektet
Az öcsém 6 éves volt akkor, egyszer csak odajött hozzám és látszott rajta, hogy valami nagyon elszomorította és azt mondta: „nem tetszik amit csinálsz én inkább a kalózoknak segítenék”, ez váratlan volt és nem igazán tudtuk mit kezdjünk vele, de úgy döntöttünk neki is adunk egy címet, így én lettem a CEO azaz Fő Optimista, ő meg CEN azaz Fő Nemezis. A sebtében összerakott weboldalra felfigyelt valaki és meghívást kaptunk a tv-ből.
  • A média felkapta a sztorit és egyre több gyerek kapcsolódott be a programba így több mint 10 millió dollárt gyűjtöttek össze a Hurrikán áldozatainak megsegítésére.
  • Ilyen hatalmas siker után Talia és családja nem tudta a projektet abbahagyni.
Ez a projekt abból a  szükségletből született, hogy segítünk a többi gyerekeknek, hogy segíthessenek ők is, olyan dolgokban amit fontosnak tartanak. Legtöbbször  iskolákkal dolgozunk, néha külön - külön is foglalkozunk gyerekekkel akik a 10-12 éves korosztályból kerülnek ki. Én nagyon imádom az állatokat és fontosnak tartom a jóllétüket. Minden gyerek maga dolgozhat ki egy projektet olyan területen, amiről úgy gondolja, hogy aktuális és fontos.

Néha jön egy gyerek és azt mondja: „nem igazán tudom mit szeretnék csinálni de segíteni akarok.” Ilyenkor abban asszisztálunk, hogy megtalálja azt a területet, amiben kiteljesedhet. Amikor a gyerekek pénzt gyűjtenek az összegyűjtött pénz 90%-a az általa kiválasztott ügyre fordítjuk, a maradék 10%-ot pedig visszaforgatjuk a közös gyűjtőalapba ami aztán segít a következő gyereknek elindítani a projektjét.
  • A Random Kid kapcsolatban áll más non-profit szervezettekkel és több szolgáltató céggel. 10 millió gyerekkel dolgozott 20 különböző országban. Pénzt gyűjtöttek kutak építésére Afrikában, iskola építésre Kambodzsában, vezettek újrahasznosítási kampányt és segítettek helyi állatmenhelyeknek.
Észrevettem, hogy amikor befektetünk egy projektbe amelyben gyerekek vesznek részt, a kezdeti befektetés több mint 200 %-osan megtérül, ez a szám sokszor az 1000 %-ot is eléri.
  • Taliának felnőtt önkéntesek, család és barátok segítenek. Édesanyja a kommunikációért és a adminisztrációért felel.
Fogalmam sincs meddig nő még a Random Kid és hova vezet az útja. Amikor egyetemre megyek akkor át kell majd adnom valakinek a staféta botot. De bárhogyan is, de kapcsolatban szeretnék maradni Random Kid-del amennyire a lehetőségeim engedik. Fura ilyen messzire előre gondolni. Két személy van, akire maximálisan felnézek, az egyik az öcsém, a másik a nagyapám, aki egy Holocaust túlélő. Van egy dolog, amit észrevettem, ha elmegyünk együtt valahova, legyen az étterem vagy bármi más hely, mindig ragaszkodik ahhoz, hogy ő fizessen. Amikor megkérdeztem miért akkor azt válaszolta: mert megtehetem. Ez a minta, ami szerint szeretnék élni. Ez a legjobb indok arra, hogy segítsünk.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2012. szeptember  
Fordította Hoffmann Márta, a Nőtárs Alapítvány önkéntese.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés