Munkaterület megosztás nőknek - Női vállalkozók Amerikában


Amikor azt mondtam, hogy legalább 200 helyet szeretnék létrehozni és 20000 nőnek segíteni abban, hogy beindítsák a vállalkozásukat akkor a reakció az volt, hogy ez igen, az ötlet az jó, de nehéz lesz, hogy fogod megvalósítani? Kapok dicséretet, de agresszióval párosul. Ilyenkor azt kérdezem, ugyanezt mondanád akkor is ha férfi lennék?
  • Felena Hanson Hera Hub alapító San Diego, Kalifornia, USA.
Hera Hub egy közös munka és találkozó hely, női vállalkozókra fókuszálok, a versenytársaim a  Starbucks és az otthoni iroda.

Egy kaliforniai kisvárosban születtem, szüleim szintén vállalkozók voltak, apám padlóburkoló vállalkozást vezetett, anyám előadóművész volt. Nagyon fiatalon házasodtak össze és az idők során kiderült, hogy nem illenek egymáshoz. Amikor végül elváltak kemény harcba kezdtek az elhelyezésemért. A válás hatása rám nézve főleg abban nyilvánult meg, hogy elhatároztam kemény leszek és önálló. Már kislány koromban megfogalmazódott bennem, hogy nem szabad soha senkitől függenem.
  • Felena 1995-ben diplomát szerzett és marketing területén helyezkedett el. 22 éves korában súlyos autóbalesetet szenvedett.
27 csontom tört el a lábamban, a karomban és az arcomon. 3 hónapig tolószékben voltam, lassú volt a felépülés, de micsoda ébresztő volt ez számomra! Új perspektívából kezdtem szemlélni a dolgokat és elgondolkodtam azon vajon mit kezdjek az életemmel.
  • Felépülése után felmondott a munkahelyén és San Diego-ba költözött ahol marketing vállalkozásba kezdett otthonról.
Otthonról dolgozni kényelmes és természetesen gazdaságos, de vannak árnyoldalai is, mint például a figyelemelterelő dolgok, az izoláltság és sokszor a család jelenléte is zavaró lehet. Ilyen körülmények között hamar ellehet veszíteni a motivációt.
  • Felena nőismerősei között sokan hasonló problémával küszködtek, így elkezdett gondolkodni a közös munka terület koncepcióján.
A legtöbb ilyen közös iroda tele van fiatal férfiakkal akik rockzenét hallgatnak, de én nem ilyen fajta atmoszférára vágytam. A koncepcióm az volt, hogy ezt a fajta közös munkaterület világát, amely férfi fókuszú, áthelyezem a női világba és hozzáadok egy kis spa hangulatot: vízcsobogás, kellemes zene, lágy fények. Eleinte nem akartak nekem bérbe adni irodát, mert nem értették mi is az amit akarok.
  • 2011-ben felhasználva a félretett pénzét és az apjától kapott kölcsönt, végre megnyitotta Hera Hub-ot.
Az általános hihedelem az, hogy ha nők össze jönnek akkor biztos ékszereket árulnak egymásnak. De ez nem igaz! Ezek a nők mind üzletasszonyok, akiknek szüksége van egy helyre ahol nyugodtan dolgozhatnak, találkozókat beszélhetnek meg és nem utolsó sorban támogatásra találhatnak. Vannak köztük könyvelők, jogászok, tanárok.
  • Egy évvel a nyitás után még két Hera Hub-ot nyitott meg.
A célom, hogy a következő öt évben 200 új helyet nyissak meg nemzetközi helyszíneken, ezért úgy döntöttem franchise hálózatot indítok el.

Magabiztos vagyok , mert tudom mit csinálok. De miért is ne lennék magabiztos? Mi az alternatíva? Gyengeség és félelem? De mi értelme lenne így élni az életet?

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2013. december
Fordította Hoffmann Márta, a Nőtárs Alapítvány önkéntese.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés