A Basti zenei projekt dalokon keresztül ment gyermekeket - 1000 női történet Amerikából


Faith Gonsalves, a Basti zene megalapítója először az 1000 Történet mozgalommal osztotta meg program indítási tapasztalatait

Faith Gonsalves a zene világában nőtt fel. Az iskolai kórusban való éneklés tanította meg neki hogyan kell csoporton belül együttműködni, segített oldani a stresszt és ami a legfontosabb, pótolhatatlan barátokat adott. 2008-ban indította a Basti zene projektet hogy továbbadja a zene szeretetét.

Barátai és önkéntesek segítségével a mediumok nyújtotta lehetőségek felhasználásával oktatják/nevelik a veszélyeztetett fiatalokat és utcagyerekeket Indiában és segítenek kifejleszteni bennük a részvétel, a valahova tartozás valamint az önvédelem, önbizalom és tudatosság képességét.

Az indítattás

A “Basti zenét” 2008-ban hozta létre hogy fiatalok és művészek által vezetett zenei projektek révén hívják fel a figyelmet a Delhi-ben élő veszélyeztetett gyermekek helyzetére.

Hogyan definiálod a sikert?

Siker az lesz, amikor egy olyan világban élhetünk, ahol képesek vagyunk beteljesíteni az elképzeléseinket/álmainkat, ahol a veszélyeztetett gyermekek és fiatalok hangját meghallva nagyszabású civil társadalmi kezdeményezés és cselekvés indul el és képesek vagyunk jelentős pozitiv hatással lenni a szegénység elleni küzdelem alakulására.

Legnagyobb siker

A ’Basti zene’ projekt legnagyobb sikere a 2008-as megalapítása óta, a zömében saját finanszírozási projektek folyamatossága, melyeket művészek és önkéntesek közösen vezetnek. Most, 2013-ban,a projekt együttműködést alakított ki cégekkel és non-profit szervezetekkel, amelyek segítik azt az átalakulást, hogy a nagy részben magunk finanszírozta tevékenységből átválthassunk finanszírozottakra, mely gyerekfoglalkozásokat, művészek és önkéntesek számára tartott képzéseket, kutatásokat és dokumentációkat foglal magába, hogy hangsúlyozni tudjuk a zenével kapcsolatos projektek hatását és annak fontosságát, hogy pozitív befolyással tudjuk lenni a projektben résztvevő gyermekek oktatására/nevelésére és összességében átfogó fejlesztést érjünk el az életkészségek területén (különösen ami a bizalmat és a kommunikációt illeti)

Mi a legnagyobb kihivásod és hogyan nézel szembe vele?

A legnagyobb kihívás az olyan közösségi projektek kifejlesztésében és megvalósításában rejlik, amelyek középpontjában a kiszolgáltatott közösségek vannak, főleg a veszélyeztetett gyermekek és fiatalok, a változó gondolkodásmód ellenére még mindig vannak közösségek melyeknek hagyják hogy a társadalom peremén éljenek, gazdasági, oktatási és kulturális tekintetben. Az ifjúsági tevékenységek szerepe és hatalmas potenciálja még nincs megfelelően kiaknázva, amely nagy kockázatot de egyben nagy előnyt is rejt magában.

A szegénységen és a következményeként kialakuló tehetetlenségen úgy lehet úrrá lenni hogy először
meghalljuk a szegények hangját és nem tévesztjük szem elől a perspektíváit, törekvéseit és kultúrális identitásukat. Ez az ahol a zenének óriási jelentősége van, és az olyan projektek mint a ‘Basti zene’ fontossá válnak hogy közvetítsék a veszélyeztetett gyermekek és fiatalok hangját, annak érdekében hogy változást érjünk el a társadalmi gondolkodásmódban valamint potenciálisan a kormányzati politika és cselekvés szintjén.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2013. március
Fordította Sikora Erika, a Nőtárs Alapítvány önkéntese. 

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés