Play Doh–ból számítógépes applikáció - Női vállalkozók Amerikában


Mindig is alkotni szerettem volna, az üzlet pedig a véremben volt. Saját vállalkozást akartam.
 • Shaan Kandawalla – Társalapító – Playdate Digital, New York, USA
A Playdate Digital egy olyan vállalkozás, amelyben gyermekek számára készítünk applikációkat, amelyekkel szórakozva tanulhatnak. Arra használjuk eszközeinket, hogy az általuk közkedvelt karaktereket az oktatás szolgálatába állítsuk.
 • Shaan az Egyesült Államokban született és Karachiban, Pakisztánban nőtt fel a számítógépes játékok kora előtt.
Mi még a sokféle társasjátékon nőttünk föl: Scrabble, Monopoly, Trivial Pursuit, és a Csúszda és létra. Nem volt sem iPad –ünk, sem okos telefonunk.
 • Shaan családja már harmadik generációként vezeti saját üzleti vállalkozását.
Bár vidéken nőttem, ahol a nőkre számos korlátozás vonatkozott, a szüleim igen széles látókörűek voltak, mindig bátorítottak minket. Édesapám sohasem bánt velünk másként csak azért, mert lányok voltunk. Az úszás volt a szenvedélyem.  Pakisztánban azonban úszónőnek lenni, valódi sziszifuszi küzdelem volt.
 • Mikor Shaan 19 éves lett, 50 méteres gyorsúszásban országos csúcsot döntött. Ezzel kvalifikálta magát az 1996-os olimpiai csapatba.
Sajnos nem engedtek elindulni a játékokon. Valaki a kormányból egyszerűen visszavonta a jelentkezésemet. Az, hogy férfi közönség előtt fürdőruhában ússzak a világ nyilvánosságának szeme láttára, megengedhetetlen volt abban az időben.
 • Shaan abbahagyta a versenyszerű úszást, és azontúl teljes figyelmét a tanulmányainak szentelte.
 • 2004-ben MBA diplomát szerzett a Harvardon.
A diploma megszerzése után rögtön a Hasbronál helyezkedtem el. Szerettem a termékeit. Márka menedzser voltam. A kreatív csapattal dolgoztunk együtt, a csomagolás, a marketing és a licenszek tartoztak hozzánk. Fantasztikus volt a munkámban, hogy átláthattam, miként működik a teljes rendszer. A gyerekek ízlése nap, mint nap változik, és rettentő izgalmasnak találtam, mitől lesz egy játék az egyik évben az év játéka, majd a következő évben miért nem kell senkinek.
 • A Hasbronál eltöltött két év után Shaan New Yorkba költözött. A Nickelodeonhoz igazolt, hogy annak digitális játék üzletágát vezesse. Találkozott Shaun Mirzával, akivel össze is házasodtak.
 • 2012-re úgy érezte, kész arra, hogy saját vállalkozást indítson.
Volt egy kollégám a Nickelodeonnál, aki azt mondta nekem.” Írj egy üzleti tervet, és gyere vissza egy hét múlva.” Izgalmasnak találta a víziómat. Így lett az én angyali befektetőm és egyben alapítótársam.
 • A PlayDate Digitalt 2013 januárjában indították el. 
Könyves applikációkat készítünk, például az Én kicsi pónim figuráival. Élővé tesszük a történetet a gyerekek számára az iPad interaktivitást lehetővé tevő érintőképernyőjével.
 • A Playdate Digital együtt dolgozik egy oktatási kutató intézettel, mely a gyerekek és a technika kapcsolatát tanulmányozza.
Folyamatosan értékeljük termékeinket. Biztosak akarunk lenni abban, hogy nem csak egy trendi fizetős szolgáltatást nyújtunk az oktatásnak, hanem a mi applikációnk valóban hasznosan járul hozzá a gyerekek fejlesztéséhez. Tudni akarjuk, hogy miközben szórakoznak, valóban tanulnak is.
 • A Playdate Digital ma már négy applikációval van jelen a piacon. Shaan lassan némi jövedelemre is kezd szert tenni.
Mostanra ráadásul ez az egész dolog személyessé is vált, lévén egy 18 hónapos saját gyermekem. Ő már együtt nő fel ezzel a technikával. Le tudja kötni őt. Nagyon fontos nekem, hogy valóban minőségi tartalommal találkozzon.

Van valami egészen különleges abban, ha ezt saját magad csinálod. Nagyon hálás, és egyben nagyon nehéz munka. Az egész rólad szól. Ha sikeres lesz, az a te sikered, ha bukás, te buksz. De úgy gondolom, mindkettőből sokat tanulhatsz.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2014. október
Fordította Zajzon Kriszta, a Nőtárs Alapítvány önkéntese.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés