Kutyasétáltatóból üzletasszony - Női vállalkozók Amerikában


Amikor elhatároztam, hogy saját üzletbe kezdek, a legjobb tanács amit kaptam az volt, hogy gondoljam végig, mit szerettem igazán gyerekként. Azt válaszoltam, oké, a háziállatok voltak az első számú kedvencek. De ott maradt még a kérdés, hogy milyen, állatokkal kapcsolatos üzletbe foghatnék bele.
  • Becky O’Neil
  • Alapító - Becky’s Pet Care
  • USA
„Szeretnél sétálni menni?”

Főként kutyákkal és macskákkal foglalkozunk, de került már a kezeink közé iguána, sündisznó, vadászgörények, hörcsögök, tengerimalacok és különleges halak is.

„Gyerünk, kutyus.”

Az édesapám orvos volt, de a gazdálkodást mindennél jobban szerette, így elköltöztünk egy farmra Pennsylvania-ba amikor 5 éves voltam. Mindenféle állatot tartottunk, lovakat, teheneket, kacsát, csirkét, malacot. Mindig volt legalább 3-4 kutya is körülöttünk.
  • Becky-ből röntgen-technikus lett, a nők egészségmegőrzésére specializálódott. 1997-ben megházasodott, és a rákövetkező évben megszületett a fia.
Már a terhesség ideje alatti hosszú várakozások az orvosi rendelőben ráébresztettek, hogy nem tudok majd olyan szülő lenni, amilyen szerettem volna. Így elkezdtem lehetőségek után kutatni, hogy milyen üzletbe foghatnék bele.

„Gyönyörű napunk van a kutyasétáltatáshoz, és milyen szép kutyus van itt mellettünk.”

Az összes kezem ügyébe került könyvben azt olvastam, hogy első lépésként szükség van egy üzlettervre. Még mielőtt megsétáltattam volna az első kutyát, neki is ültem az elkészítésének. Ha megvan az ötlet, az kiindulásnak jó, de annál sokkal többre van szükség. Tudnod kell azt is, hogyan leszel képes az ötleted megvalósítására.
  • 1998-ban Becky elindította állatgondozó üzletét. Egymaga volt saját alkalmazottja.
Amikor beindult az üzlet, a fiam körülbelül hét hónapos volt. Beraktam őt a hátizsákba és úgy mentünk az ügyfelek otthonába, majd felkaptuk a kutyát és elvittük megsétáltatni. Aztán visszatettem őt a kocsiba és mentünk a következő házhoz, közben pedig jól szórakoztunk.
  • Becky üzlete gyorsan növekedett, leginkább szóbeszéd által.
- Hogy bírod a hőséget itt kint a kutyákkal?
- Elég jól.

A kezdetekben még túlhajszoltam magam. Az első 6 hónapban 16 látogatást tettem egy nap leforgása alatt, ezenkívül még a pénzügyekkel is foglalkoznom kellett, valamint az ügyfelekkel való kapcsolattartással, a marketinggel, a profitszerzéssel és a terjeszkedéssel. Ekkor már tudtam, hogy alkalmazottakra lesz szükségem. Sokkal gyorsabban történt az egész, mint vártam. Az év végére már 10 kutyasétáltatóval dolgoztam együtt, és azóta is stabilan növekszünk.

- A hőségben rövidebb sétára viszed őket?
- Igen, ha nagyobb fajták, és nem tudnak vele megbirkózni.
  • A Becky’s Pet Care-nek ma már több mint 80 alkalmazottja van. Körülbelül 2500 aktív ügyféllel rendelkezik, és naponta átlagosan 350 látogatást tesznek.
Már nem vagyok többé kutyasétáltató. Újonnan az adminisztrációval foglalkozom. Átlépni az üzletasszony szerepébe abból, amit annyira szeretek csinálni, nagy kihívás. Már nem mint munkavállaló vagyok jelen, hanem az üzlet fejlesztésén dolgozom. Jelenleg egy önkiszolgáló kutyamosdató beindításán gondolkodom. Ez egy kiváló módja lenne annak, hogy támogassam az ügyfeleimet és kiterjesszem az üzletemet más irányba is.

- Veleszületett képességed van az üzletvezetéshez, ugye?
- Azt hiszem, igen. Mindig könnyedén megbirkózom a feladatokkal, és kreatív személyiségnek tartom magam. El tudom készíteni a terveket, papírra vetni őket, de a kivitelezésben sokszor segítségre van szükségem.

- És mi a helyzet az időbeosztásoddal? Túl sok a kutya, vagy esetleg nincs elég?

A Becky’s Pet Care mellett sok időt tudok együtt tölteni a családommal, habár régebben előfordult, hogy minden időmet felemésztette az üzlet, jobban, mint akármilyen más munka tette volna. De mindig rugalmas tudtam maradni annyira, hogy otthon maradjak velük, amikor betegek, vagy alkalomadtán elmenjünk egy túrára.

- Milyen magasra akarod felküzdeni magad?

A határ a csillagos ég. Úgy értem, szeretnék részese lenni a háziállattartásnak egész Észak-Virginiában.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2012. május
Fordította Benedek Nikolett, a Nőtárs Alapítvány önkéntese.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés