A Carol’s Daughter kozmetikai márka a konyhából indult - 1000 női történet Amerikából


Lisa Price, A Carol’s Daughter megalapítója, először az 1000 Történet mozgalommal osztotta meg a cégalapítási tapasztalatait

Lisa Price az illatok keverése iránta szenvedélyét felhasználva hozta létre minőségi kozmetikai termékeit, és mindez a konyhában kezdődött. Az édesanyja bátorításával, Lisa először a bolhapiacon értékesített a a termékeit. Most, 20 évvel később, a Carol’ Daughter országosan elismert márka, amelyet a Macy,a Dillard és a Home Shopping Network hálózatán keresztül lehet megvásárolni. Lisának 2011 óta 77 alkalmazottja, és kb. 40 millió $-os bevétele van.

Az indíttatás

Az illatok keverése iránta szenvedélyemtől és attól a vágyamtól vezérelve kezdtem a vállalkozásomat, hogy minőségi termékeket tudjak használni a bőrömre és a hajamra. A termékeket, amiket a konyhámban készítettem,megosztottam a barátaimmal és a családommal. Az édesanyám bátorított hogy adjam el őket a bolhapiacon és ezzel indult a márkám, immáron 20 éve.

Hogyan definiálod a sikert?

Siker az ha azt csinálod amit szeretsz, azokkal az emberekkel akiket magad körül akarsz látni és együtt dolgozni, ha pozitív hatással vagy a saját és mások életére és egyidejűleg pénzt is keresel vele. Fantasztikus! Ez a siker. Jól kell magad érezned hogy jó tudj lenni és jót tudj tenni.

Legnagyobb siker

Nem könnyű kiválasztani a ‘legnagyobbat’ mert ez idővel változik. De elmondhatom, nagyon büszke vagyok hogy bekerültem az Oprah Winfrey show-ba ‘csupán’ önmagam miatt, azzal hogy keményen dolgoztam. Nem volt PR cégem abban az időben és senkinek nem küldtem csomagot a Harpo stúdióba. Az hogy a nevem eljutott a producerekhez, természetes folyamat volt és hogy részt vehettem a műsorában, életem egyik legcsodálatosabb élménye volt. Örökre kincsként őrzöm az emlékeimben

Mi a legnagyobb kihívásod és hogyan nézel szembe vele?

A legnagyobb kihívásom kitérni önmagam elől, hogy ne engedjem hogy a félelmeim, kételyeim és bizonytalanságaim meggátoljanak abban hogy a legtöbbet hozzam ki magamból. Egyfolytában dolgozom magamon és folyamatosan tükröt tartok magam elé.

Ki a legfontosabb példaképed?

Az édesanyám, Carol. Habár már 10 éve nincsen köztünk, tudom hogy úgy a helyes ahogyan ő élte az életét. Ezen a szűrőn keresztül hozom meg a döntéseket és mindig szeretném érezni hogy nemcsak hogy büszke lenne rám de nagyra becsülné és megértené a választásaimat és döntéseimet.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2013. március
Fordította Sikora Erika, a Nőtárs Alapítvány önkéntese. 

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés