Gyurmából alkalmazás - Női vállalkozók Amerikában


Mindig is tudtam, hogy létre akarok hozni valamit. Az üzlet a kezdetektől a véremben van. Létre akartam hozni a saját vállalkozásomat.
 • Shaan Kandawalla - Playdate Digital társalapítója, New York, Egyesült Államok
A PlayDate Digital egy gyereket szórakoztató és oktató cég. Olyan alkalmazásokat hozunk létre gyerekek számára, amelyekkel - játszva-oktatva – életre keltjük az általuk imádott karaktereket.
 • Shaan az Egyesült Államokban született és Karacsiban, Pakisztánban nőtt fel, még a digitális játékok megjelenése előtt. 
Gyerekként nagyon sokat játszottunk társasjátékokat; Scrabble-t, Monopoly-t, Trivial Pursuit-t, vagy épp a Csúszdák és Létrákat. Nem is álmodtunk olyan készülékekről, mint az iPad vagy az okostelefonok.
 • Shaan családja a saját vállalkozását igazgatja három generáció óta. 
Jóllehet egy olyan országban nőttem fel, ahol a nőket nagyban korlátozzák, a szüleim mindig nagyon nyitottak voltak. Édesapám sosem kezelt minket másképp, csak mert lányok voltunk. Az úszás volt a szenvedélyem. De ezt űzni nőként Pakisztánban meglehetősen nehézkes.
 • Tizenkilenc évesen Shaan megdöntötte az országos rekordot 50-méteres gyorsúszásban. Így bekerült az 1996-os Olimpiai csapatba.
Sajnos nem úszhattam a játékokon. Valaki a kormányból visszavonta a nevezésemet. Az, hogy úszódresszben, férfi közönség előtt ússzak, akkoriban nem volt lehetséges.
 • Shaan abbahagyta az úszást versenyszinten és a tanulmányaira kezdett összpontosítani.
 • Végül a Harvard Egyetemen szerzett mesterfokú diplomát 2004-ben.
Amint elvégeztem a Harvard üzleti iskoláját, beléptem a Hasbro-hoz. Szerettem a márkákat, itt is termékmenedzserként dolgoztam, együtt a kreatív, a csomagoló, a marketing, és az engedélyekkel foglalkozó csoportokkal. Remek munka volt számomra, mivel láthattam, hogy működik az egész rendszer. A gyerekek ízlése napról napra változik, amiről azt gondoltam, izgalmas, hogy egy játék az egyik évben még az év játéka, ám egy esztendővel később már senki rá se néz.
 • A Hasbronál eltöltött két év után Shaan New York-ba költözött, ahol a Nickelodeon digitális játékok részlegét irányította. Ekkor találkozott, jövendőbeli férjével, Shaun Mirza-val.
 • 2012-re készen állt rá, hogy saját céget alapítson.
Volt egy kollegám a Nickelodeonnál, Steve Grieder, aki azt mondta nekem, „írj egy üzleti tervet és gyere vissza egy hét múlva.” Tetszett neki az ötletem, így a befektetőm és a cégünk társalapítója lett.
PlayDoh app felvétele, majd az Én kicsi Pónimé.
 • A PlayDate Digital végül 2013 januárjában indult el.
Könyvekből készítünk applikációkat, például az Én kicsi Pónim témái köré építve. Életre keltjük a történetet egy iPad érintő felületének segítségével.
 • A PlayDate Digital egy olyan oktatási-kutatóintézettel karöltve dolgozik, amely a gyerekek és a technológia viszonyát tanulmányozza
Folyamatosan értékeljük a termékeket. Biztosak akarunk lenni benne, hogy az applikációk valóban segítik-e a gyerekek oktatását, fejlődését, tehát azt, hogy szórakozás közben tanuljanak is.
 • A PlayDate Digital négy alkalmazást dobott eddig piacra. Shaannak így van már egy kevéske fizetése is.
Számomra már személyessé vált, mivel van egy 18 hónapos kislányom. Ő ezzel a technológiával együtt nő fel, és képes kezelni. Ezért is fontos számomra, hogy minőségi tartalomhoz jusson a kislányom.

Van valami különleges abban, ha az ember ezt egyedül csinálja. Kifizetődő, ugyan nagyon nehéz, ám mindenben ott a keze munkád. Ha sikeres, az miattad van, ha elbukik az is, és úgy gondolom, hogy mindkettőből nagyon sokat lehet tanulni.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2014. október
Fordította Kolossa Veronika, a Nőtárs Alapítvány önkéntese.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés