Levehető tapéta álmok - Női vállalkozók Amerikában


Szerintem a Chasing Paper legalább egymillió dolláros ötlet. Nem csinálnám, ha nem tartanám lehetségesnek.
 • Elizabeth Rees
 • Alapító és vezérigazgató – Chasing Paper
 • New York
 • USA
A 20-as éveimet utazással töltöttem, különböző városokban éltem és különféle helyeken szálltam meg. A Chasing Paper ötlete tőlem származik, a saját ízlésem szerint akartam az életteremet dekorálni. A levehető tapétát te magad fel tudod rakni, és amikor elmész, le tudod szedni; könnyű felhelyezni és eltávolítani.
 • Elizabeth Milwaukee-ban nőtt fel. Az édesapja vezeti a családi nyomdát, a Kubin-Nicholsont
A Kubin-Nicholson nagy formátumú kiadványok előállítására képes nyomda, hirdetőtáblákat, autóbusz váróhelyeken lévő plakátokat és sok más különféle terméket tud nyomtatni.
A nagymamám 86 éves és még mindig ő a cég többségi tulajdonosa, a mai napig csekkeket ír alá és akár a padlót is fényesíti. Nagyon inspiráló számomra, óriási szerepet játszik abban, hogy miért is szeretek vállalkozni.
 • Elizabeth főtantárgya újságírás volt az Indiana egyetemen. Miután 2006-ban lediplomázott, 3 évig a National Geographic-nál dolgozott társasági szponzoráció keretében
A National Geographic az önbizalomnál többet adott, a vágyat, hogy utazzak és a saját szememmel lássak dolgokat; így felmondtam a munkahelyemen, eladtam az összes bútoromat és úgy döntöttem, hogy hátizsákos turistaként 6 hónapig Ázsiában fogok utazgatni.
 • Ezt követően Elizabeth Párizsba ment, hogy diplomát szerezzen az Amerikai Egyetemen. 2012-ben tért vissza végleg az Államokba.
Édesapám megkérdezte, hogy akarok-e a Kubin-Nicholsonnak dolgozni. Pár hónapot Milwaukee-ban töltöttem, fényesítettem a padlót, a különböző gépek mindegyikén dolgoztam, megtanultam a nyomtatást és szállítást, mindent, ami ahhoz szükséges, hogy valóban értsek az üzlethez.
 • Azután Elizabeth New York-ba költözött és a Kubin-Nicholson értékesítési képviselőjeként kezdett dolgozni
Egy barátom projektjén dolgozom, ezeket a borításokat az ő iroda falára készítettem. Attól az ötlettől vezérelve kezdtem bele, hogy az emberek talán megvásárolják ezeket; a fiatalok nem biztos, hogy megengedhetik maguknak, de az emberek vágynak arra, hogy a saját ízlésük szerint dekorálják az életterüket.
 • Elizabeth 2013-ban indította a Chasing Paper-t
Nem kell 120 dollárt költeni tapétára, néha egy kevés is elég. 2*4 láb (60,96 cm*121,92 cm) méretű paneleket árulunk. Ha kicsi felületről van szó, elég 30 dollár is, de egy nagyobb beruházás elérheti a 300 dollárt, akármelyiket választhatod és a kettő között is bármit.
 • A vásárlók a Chasing Paper honlapján rendelnek és a Kubin-Nicholson megnyomja a panelt
Nagyon kicsi kezdő tőkével indultunk mivel a Kubin-Nicholsonon keresztül gyártunk. Mindent rendelésre készítünk, nincsen raktárkészletem. Az üzlet elindításához a honlapra volt szükség, amit elkészíteni nem volt nagy összeg.
 • Elizabeth minden marketing tevékenységet a közösségi médián keresztül bonyolít
’ A próbanyomat miatt telefonálok és hogy milyen mintára van szükségetek’
 • Ahogy a cég növekszik, Elizabeth kiskereskedelmi hálózatban is értékesít
A váltás nehéz lehet, főleg ha igazán kicsi a cég és a dolgokat egy bizonyos módon csinálod a kezdetektől. Néha azt kívánom, bárcsak gondolkodtam volna hogyan is fog az egész működni és kiskereskedelmi hálózatban is értékesíteni, de nem tettem. Most a raktározás kérdése van napirenden, de erre ma még nem tudom a választ. Határozottan van néhány dolog, ami mutatja, hogy nem voltam teljesen felkészült az üzlet elindításához, csak egyetlen dologra fókuszáltam, hogy a honlapomon keresztül értékesítsek.
 • A Chasing Paper az első évben 2.500 rendelést kapott és 100.000 dollár forgalmat csinált
Az édesapámmal és a nagymamámmal együtt dolgozni a családi és vállalkozói szellem ötvözését jelenti, ami számomra a legszerencsésebb kombináció. Az útmutatásuk és támogatásuk óriási jelentőségű volt, de most hogy már bennem is ott van a vállalkozói fanatizmus, szerintem nehéz lesz valaha is leállnom.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2014. október
Fordította Sikora Erika, a Nőtárs Alapítvány önkéntese. 

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés