Hosszadalmas út a természetes snack-szeletek piacára - Női vállalkozók Amerikában


Szerettem volna egy kis izgalmat belevinni a magánéletembe. Imádtam a munkámat, de szükségem volt még valami másra is mellé. És minden út az egészséges életmód és wellness irányába mutatott.
 • Kimberly Crupi Dobbins 
 • Alapító - Simple Squares
 • Chicago
 • USA
Igaz a mondás, hogy az vagy, amit eszel és a kevesebb néha több. Próbálom elterjeszteni ezt az egyszerű életstílust. A Simple Squares pontosan ezt kínálja, ezt az egyszerűséget. Mindössze öt összetevőből készül. Eredetileg az volt a célom, hogy csak a termelői piacon adok el, amiből lenne egy nagyszerű kis mellékjövedelmem. De aztán úgy alakult, hogy a Simple Squares a hivatásommá és az életstílusom részévé vált.

”Szívesen kipróbálnám egy kis csilipaprikával.”

Gyerekkoromban azt gondoltam, színésznő leszek. Második osztályban előadtuk az Óz, a nagy varázslót. Természetesen arra számítottam, hogy majd Dorothy szerepére fognak kiválasztani. De nemcsak hogy Dorothy-t nem kaptam meg, hanem még ráadásul egy sárga téglakő szerepét osztották rám az úton. De végül nagyszerű volt az előadás és büszke kis tégla voltam.
 • Kimberly folytatta a színjátszást a gimnázium és a főiskola alatt is. 
 • Egy rövid időre tanárként is kipróbálta magát, majd 1998-ban csatlakozott a pénzügyi óriás Goldman Sachs-hoz, ahol az emberi erőforrások részlegén dolgozott.
Imádtam az embereket is, a képzést is. Az oktatás, amiben részesültem, felbecsülhetetlen volt.
 • 2003-ban Kimberly betöltött egy állást a Morningstar-nál, egy befektetésekkel kapcsolatos kutatásokat végző cégnél.
A Morningstar rendszeresen felajánl a munkavállalóinak egy 6 hetes fizetett szabadságot, amit azzal tölthetsz el, amihez csak kedved van. Elhatároztam, hogy a jutalomszabadságomat utazással töltöm. Ennek a túrának fontos szempontja volt, hogy közben arra koncentráljak, mivel szeretnék később foglalkozni a magánéletemben. Önkéntes lehetőségek után néztem és elkezdtem feléleszteni a színészi karrieremet. Amikor visszatértem, már biztos voltam benne, hogy az egészséges életmód és a wellness irányába fogok elindulni.
 • Kimberly részt vett egy egészséges táplálkozásról szóló programban. 
 • Felkeresett egy holisztikus orvoslással foglalkozó szakembert krónikus bőrproblémájával.
Hatalmas cisztás hólyagok jöttek ki az arcomon, amik körülbelül 6 hónapig ott is maradtak. A doktor pedig azt ajánlotta, hogy kezdjek eliminációs diétába. Mellőznöm kellett az étrendemből a gabonát, glutént, tejtermékeket, szóját és finomított cukrokat. Én viszont imádom a rágcsálnivalókat és édességeket. Azon vettem észre magam, hogy minden nap banánt eszek juharsziruppal, ami valószínűleg szintén nem tett túl jót a szervezetemnek.
 • Kimberly megpróbálta elkészíteni a saját, étrendjének megfelelő snacket dióból, mézből, vaníliából, tengeri sóból és gyógynövényekből.
 „Nagyon izgulok, ez hogy sikerült.”

A férjem, a tipikus középnyugati étkezési szokásaival, amikor megkóstolta a végeredményt, ízlett neki, és azt gondolta, talán ebben van lehetőség.
 • 2009-ben a vállalati karrier alatt megspórolt pénzből Kimberly elindította saját cégét, a Simplified Foods-t. 
 • Talált egy gyártót, aki elkészítette a snack-szeleteket.
Ellátogattunk egy kiállításra, ahol rengeteg megrendelést kaptunk, és nagyszerű visszajelzéseket a termékről. Aztán körülbelül 6 héttel később, az első legyártott mennyiség után felfigyeltünk rá, hogy túl sok lett benne az olaj. Így hát újból papírt ragadtunk és újraterveztük az összetevőket, ami nagyjából 8 hónapba telt.
 • 2011-ben Kimberly otthagyta a Morningstar-t, hogy teljes munkaidőben a Simplified Squares-en tudjon dolgozni. 
 • Abban az évben 50 ezer szeletet adott el. 2013-ban egy hazai forgalmazóval együttműködve az eladások száma 450 ezerre ugrott.
A célközönségünk főként a gluténmentes és nyersétel diétát követők, a paleósok, valamint azok, akik épp most térnek át ezek közül valamelyikre. Így hát elkezdtünk fogyasztói csoportokra koncentrálni országszerte és együttműködni különböző dietetikusokkal.

 „Szeretnél kipróbálni egy kis kókuszcsodát?”

Szeretek mindenfelé eljárni, beszélgetni az emberekkel és visszajelzéseket kapni tőlük.
Egyre több az olyan vásárlónk, akiket érdekel a paleo étrend.
 • A Simple Squares-t több mint 2500 helyen értékesítik: szupermarketekben, edzőtermekben, orvosi rendelőkben és repülőtereken. 
 • De a cégnek profit elérésére lenne szüksége.
Még mindig saját finanszírozással működünk, és napi szinten tudjuk összehangolni az üzlet működését, így a hangsúly leginkább a működő tőkén van. Még el sem adtuk a soron következő mennyiséget, de már jönnek az újabb kiadások. Ezért elkezdtem körülnézni a helyi bankoknál, hátha találnék olyan hitellehetőséget, amellyel biztonságban tudhatnám az üzletet.

„Eltaláltuk a megfelelő csilimennyiséget?”
„Kitűnő.”

A cél a vállalat kiterjesztése és az eladások számának növelése lenne. Habár, meglehet, hogy inkább úgy határozok majd, hogy megmaradok a jelenlegi működési formánknál. Mégiscsak a saját szárnyaim alatt szeretném tudni az üzletet. Meglátjuk, merrefelé visz az utunk.
 • Kimberlyben még mindig megvan a színjátszás iránti szenvedély. 
 • Rendszeresen tehetségkutató versenyeken vesz részt és meghallgatásokra jár.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2014. július
Fordította Benedek Nikolett, a Nőtárs Alapítvány önkéntese.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés