Egy szabad szellem és a forgalomtechnika - Női vállalkozók Amerikában


Férjemmel, Kevinnel Floridából tartottunk hazafelé, s útközben az autóban különféle üzleti lehetőségekről beszélgettünk. Kevin tudta, hogy Cunnecticutban nagy hiány volt, az általa csak „táblásoknak” nevezett vállalkozásokból. Megkérdeztem, hogy az ugyan micsoda. Amikor elmagyarázta, azt mondtam neki: „Rendben. Tudod mit? Miután hazaérünk, én csinálok egy ilyet” – akkoriban igazán szabad szellem voltam! Szóval a férjem ötlete volt, de én valósítottam meg.
  • Kristine Jones – Alapító és Ügyvezető – New England Forgalomtechnikai Szolgáltatások –Windham, Conn. USA
A cég forgalomterelési szolgáltatásokat végez közúti munkaterületeken. Igazi családi vállalkozásként működünk. Itt dolgozik a férjem s a három lányom is, és azt remélem, hogy valamelyikük fogja átvenni az üzletet, amikor majd visszavonulok. Amikor kislány voltam, persze sosem mondtam, hogy „Ó, én majd egyszer forgalomtechnikai vállalkozást szeretnék vezetni!” Fogalmam sem volt róla, hogy az mi.
  • Kristine a connecticuti Wilmanticban nőtt fel
Családunk egy amolyan átlagos, kemény dolgozó csapat volt.  Gyerekként alig vártam, hogy 16 éves legyek. Egyszerűen csak dolgozni akartam. Aznap, ahogy betöltöttem a 16-ot, fogtam magam és rögtön munkába is álltam.
  • Kristine 1981-ben otthagyta a főiskolát. Kétszer ment férjhez, 5 gyermeke van. Később újra visszaült az iskolapadba és tanári, valamint pszichológiai diplomát szerzett.
A férjemmel való beszélgetésünk idején tanítóként dolgoztam. Hatalmas váltást jelentett számomra tanítóból egy forgalomtechnikai cég tulajdonosává válni, de valahol ott rejtőzött bennem kreatív énemnek egy olyan része, aminek a kiteljesítésére szükségem volt.
  • Kristine 2008-ban indította el a New England Forgalomtechnikai Szolgáltatások vállalkozást.
A semmiből kellett elindulnom, megtalálni a saját utamat és tanulni. Megismerni az elvárásokat, megtanulni bánni az területen dolgozókkal és a vezető beosztásúakkal.
  • Kristine hamarosan szembe került a kihívással, hogy komoly, nagy útfenntartó vállalkozásokkal és közműszolgáltató cégekkel kössön szerződést.
2009 volt a legrosszabb évem. Volt idő, hogy azon gondolkoztam, vajon megéri-e. A gazdasági helyzet rossz volt, nem sikerült igazán jövedelmező szerződést sem összehoznunk, úgyhogy komolyan felmerült bennem, hogy vissza megyek tanítani vagy a kereskedelembe. Aztán a helyzet gazdaságilag egy kicsit javulni kezdett a számunkra. Kiemelkedő szerződési lehetőségek kerültek belátható közelségbe, és én igyekeztem mindent megtenni azért, hogy megmutathassuk, profik vagyunk és érdemes velünk üzletet kötni.
  • 2012-ben Kristine végül négy nagy közműszolgáltató céggel kötött szerződést.
A kezdeti 7 fő alkalmazottból két hét leforgása alatt 70 lett, ahogy a szerződések nyomán beinduló feladatoknak eleget kellett tennünk. Ekkor megkértem a férjemet, hogy segítsen, mert már mindkettőnk munkájára nagy szükség volt.
  • A cég jövedelme 2012-ről 2013-ra 100,000 dollárról 1.6 millió dollárra nőtt.
Naponta átlagban 30 helyszínen dolgozunk. Nap, mint nap kivisszük és visszahozzuk az embereket, mint egy sakkjátszmában a bábukat. Ha egy részlet nem illeszkedne tökéletesen a rendszerbe, az valódi káoszt okozna. A férjem és én egy igazán remek csapatot alkotunk. Persze vannak esetek, amikor vitatkozunk, de aztán úgyis aszerint döntünk, amit én javaslok. 99%-ban nekem van igazam. De ez csak azért van így, mert én vagyok benne a kezdetek óta.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2014. október
Fordította Zajzon Kriszta, a Nőtárs Alapítvány önkéntese.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés