A tapéta álom hajszolása - Női vállalkozók Amerikában


Úgy gondolom, hogy a Chasing Paper minimum 1 millió dolláros ötlet. Ha nem gondolnám, hogy az lenne, nem csinálnám. 
 • Elizabeth Rees
 • Alapító és vezérigazgató – Chasing Paper
 • New York, USA
A 20-as éveimet utazással töltöttem. Számos városban laktam, számos lakásban. A Chasing Paper ötlete onnan jött, hogy a saját ízlésemnek megfelelő tapétát szerettem volna elhelyezni ezekben a lakásokban. Levehető tapétát, amit könnyen felrakhatok és eltávolíthatok, ha be-, illetve kiköltözöm.
 • Elizabeth Milwaukee-ban nőtt fel
 • Édesapja vezette a Kubin-Nicholson családi nyomtatási vállalkozást
Kubin-Nicholson egy nagyformátumú nyomtatási cég. Oriásplakátokat, buszmegállók plakátait, és egyéb hasonló dolgokat gyártottak. Nagymamám, aki 86 éves, és még mindig többségi tulajdonosa a cégnek, és dolgozik is benne. Például aláírja a csekkeket, jön és súrolja a padlót. Nagy részben az Ő inspirációja hatott rám annyira, hogy végül vállalkozó lettem.
 • Elizabeth az indiai egyetem újságírás szakán végzett
 • 2006-os diplomázását követően 3 évig a Natinal Geographic-nál dolgozott a szponzorációval foglalkozó részlegnél. 
A Nationa Geographic magabiztosabbá tett abban, hogy én még utazgatni akarok, és a saját szememmel szeretném látni a világot. Otthagytam a munkámat, eladtam az összes bútoromat, és eldöntöttem, hogy elutazom Ázsiába 6 hónapra, hátizsákos turistaként.
 • Az utazás utána Elizabeth elment másoddiplomázni a párizsi Amerikai Egyetemre. 
 • 2012-ben tért vissza az USA-ba
Édesapám azt mondta, ha szeretnék dolgozni, a családi cégben megtehetem. Pár hónapot Milwaukee-ban töltöttem. Súroltam a padlót, számos gépet kezeltem, szállítottam, és minden egyéb munkát elvégeztem, ami segített abban, hogy megértsem, miként működik egy vállalkozás.
 • Elizabeth New York-ba költözött, és elkezdett dolgozni, mint a Kuban-Nicholson helyi képviselője
Barátaim megbízásain kezdtem el dolgozni. Burkolatokon az irodáikban és helyiségeikben. Valahogy így jött az ötlet, hogy erre lenne nagyobb igény is. A fiatalok nem feltétlen engedhetik meg maguknak, hogy valaki elvégezze helyettük ezt a munkát.
 • Elizabeth 2013-ban indította a Chasing Paper-t
Néha az embereknek nincs szükségük 120  dolláros tapéta tekercsekre, csak egy kevésre. Mi 2x4 lábas paneleket árulunk. Ha csak egy kis felületet szeretnél takarni, akkor arra van 30 dolláros megoldásunk, de ugyanakkor a nagyobb felületre is kínálunk megoldást, valamint mindenre, ami a kettő közt van.
 • Az ügyfelek a Chasing Paper weboldalán tudnak vásárolni, és a Kuban-Nicholson családi vállalkozás gyártja le a paneleket
Nagyon kicsi kezdőtőkével tudtunk kezdeni, köszönhetően annak, hogy a Kuban-Nicholson végzi a nyomtatást, és biztosítja az árukészletet. Így csak a weboldalt kellett elkészíteni, ami valóban kis költséggel járt.
 • Elizabeth csak a közösségi oldalakon hirdette a Chasing Paper-t. 
Csak a nyomtatási minta és textura miatt hívom (telefonon beszél)
 • Ahogy az üzlet növekedésnek indult, Elizabeth elkezdett kiskereskedési boltokban is árusítani. 
A kiskereskedelmi boltok felé fordulás nagyon nehéz, különösen, ha kicsi vagy és már egy bizonyos módon, a weboldalon keresztül csinálod az üzletet.

Szerettem volna tudni már a legelején, hogy miként megy, hogyan néz ki az üzlet egy kiskereskedelmi üzletben, de ezt nem tudtam.

Voltam meetingeken például, hogy miként nézzen ki a csomagolás, de igazából még most sem tudom, mi lenne a legjobb megoldás.

Tehát itt van most egy egyértelmű lehetőség, amire nem voltam felkészülve, mert csak a weboldalon keresztüli eladásra fókuszáltam.
 • A Chasing Paper az első évben 2500 rendelést szolgált ki, és 100 ezer dollár forgalmat ért el. 
Édesapámmal és a Nagymamámmal való munka során csapott meg a legjobb fajta családi vállalkozó szellem. Magam mögött tudhattam a támogatásukat és iránymutatásukat, ami sikerem egyik kulcsa volt. Azonban ami azt jelenti, hogy nagyon nehéz lesz ezt abbahagyni is.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2014. október
Fordította Szegedi Ferenc, a Nőtárs Alapítvány önkéntese. 

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés