Öko-ékszerek acélból - Női vállalkozók Amerikában


A Kyler by Joy O öko-ékszerek készítésével foglalkozik. Minden egyes darabot újrahasznosított fémekből állítunk elő.

“Nagyon sok acélt használsz.”
“Igen.”
“Ez a családi hagyományból ered?”
“Nos, meglehet.”
  • Joy Opfer
  • Kyler by Joy O
  • USA
Charleroi-ban, Pennsylvania-ban születtem, ez Pittsburg délkeleti részének egy kis külvárosa. Acél-vidék. A családom többnyire fizikai munkával kereste a kenyerét, mindkét nagybátyám az acélgyárban dolgozott, valamint a nagyapám is. Az apám volt az egyetlen, aki nem, ő kereskedelemmel foglalkozott.
  • Joy a Penn State Egyetemen ismerkedett meg férjével, ahol képzőművészetet tanult.
  • 1996-ban San Francisco-ba költöztek, és Joy a Yahooo!-nál kapott állást a dot.com áttörésének idején.
Kis idő elteltével kezdtem úgy érezni, hogy a Yahoo.com, a számítógépek, a pixelek világa nem nekem való. A munkatársak mindig mindent túlreagáltak, ‘szent ég, ez most rettentően fontos, élet-halál kérdése’, én meg úgy voltam vele, hogy szerintem egyáltalán nem az. Mindig is tudtam, hogy saját üzletet szeretnék. És elhatároztam, hogy kézzel készített termékeket fogok forgalmazni. Több ékszerkészítő kurzusom is volt, és nagyon jól teljesítettem. Miután végeztem némi kalkulációt, úgy találtam, hogy megvalósítható lenne az ötlet, így kipróbáltam, hogyan is működne az üzlet a gyakorlatban.
  • 2005-ben Joy elindította a Joy O Designs-t.
A kezdetekben még nagyon naiv voltam. Tisztában voltam vele, hogy nem tudok mindent, de azzal nem, hogy valójában mennyire hiányos a tudásom. Ez viszont sokszor hasznos tud lenni, mivel a legfőbb kihívás egy vállalkozó számára az, hogy készen kell állnia újabb döntések meghozatalára nap mint nap. Attól még lehet hibázni, és természetesen fogsz is. De azután újabb döntéseket kell hozni és újabb lépéseket tenni. A lényeg, hogy mindig előrefelé kell nézni, és nem szabad hagyni, hogy egy kisebb kudarc lebénítson minket.
  • 2008-ban Joy elindította második üzletét, a Kyler by Joy O-t.
Aztán váltottam a Joy O-ról, ami kizárólag kézzel készített termékeket forgalmazott, a Kyler-re, azért, mert úgy éreztem, hogy szeretnék különböző formavilágokat felfedezni. Merészebb ötletekkel is előálltam. Kézzel rajzolok meg minden egyes formát, egy tablet-en, ami azonnal átküldi az adatokat a számítógépre. Aztán továbbítom ezeket a fájlokat a beszállítóknak, akik a minták alapján acélból kifaragják az alakzatokat. Ugyanannyi szaktudást igényel egy Kyler-darab elkészítése, mint egy kézzel készített Joy O-é, a Kyler-nél pedig van lehetőség a tömeges gyártásra. Mindig is úgy tekintettem a Kyler-re, mint fejlődési lehetőségre.
  • Joy körülbelül 3500 darab ékszert ad el évente – főként online. A munkáit rendszeresen bemutatják divatmagazinokban és hírességek is viselik őket.
Az internetes értékesítés olyasvalami, amihez értek és jól csinálom, és több profitot hoz, ha direkt módon történik az eladás, szóval még jobb is, mint az üzletszerű értékesítés.
  • Profitjának egy részét Joy a nők egészségét védő alapítványoknak, környezetvédelmi szervezeteknek adományozza, és egyéb jótékonysági célokra fordítja.
„Hány darabos kollekcióra tervezed ezt a nyakláncot? Limitált kiadás lesz?”
Igazából gondolkodtam már limitált kiadásról, de eddig még nem valósítottam meg. Egyébként sincs túlzottan sok egyik termékemből sem, úgyhogy mindenki, aki most nálam vásárol, az ékszerét limitált kiadásnak tekintheti.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2012. február
Fordította Benedek Nikolett, a Nőtárs Alapítvány önkéntese.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés