Egy újfajta borvállalat - Női vállalkozók Amerikában


Egy nemzetközi ötletnek a megvalósítása kezdetben nagyon bizonytalan tud lenni. Tudom, hisz én is túlestem rajta. Egyszerűen csak belevágtam az egészbe a lélegzetemet visszafojtva és a legjobbakat remélve, ami nem azt jelenti, hogy feltétlenül ezt ajánlom azoknak, akik új vállalkozásba kezdenek.
  • Lysanne Tusar
  • 8th Estate Winery alapítója, Hong Kong
Hiszik-e vagy sem, de az Estate Borászat alapításának ötlete valójában egy vacsora est során merült fel. Ezen a vacsorán olyan elmék találkoztak, akik már korábban is a bor iparban foglalatoskodtak, illetve persze olyanok, akik szeretnek sok bort inni.

A bor készítésének a titka a szőlő fagyasztása. Elméletileg, bárhol a világban lehetséges a bornak az elkészítése, ha a szőlőt lefagyasztják és így szállítják.

Miután utána jártam ennek az elméletnek, még egyértelműbbé vált számomra, hogy ha ezt nem sikerült volna feltalálni, akkor nem lennék képes aludni az éjszaka.

British Columbiában, a Kanadai Vancouverben születtem és nevelkedtem. A karrierem során nagyrészt az italforgalmazásban dolgoztam és rengeteg vállalkozói körben mozogtam. Az édesapám maga is vállalkozó, így számomra egy természetes lépésnek tűnt szint úgy azzá válni.
  • Lysanne 27 éves korában eladta az autóját és a házát, elhagyta a párját és Hong Kongba költözött.
Hong Kong több okból is egy nagyszerű város, legyen szó a nyelvről a nemzetközi lehetőségekig. Az egész egy hatalmas logisztikai központ nem beszélve a csodás kikötőjéről. Abban az esetben, ha a vállalkozásomat Vancouverben kezdtem volna el, nem lett volna elismerve a helyi piacon a rengeteg kitűnő versenytárs mellett. Természetesen Hong Kong is tele van borral, ez egy masszív globális bor központ, de nincsenek közeli versenyképes borpiaci vállalkozók.
  • 2007 októberében, Lysanne belekezdett az 8th Estate Winery nevű vállalkozásba, amely Hong Kong első helyi borászata lett.
A borban az a csodálatos dolog, hogy a bor nem egy képlet vagy szabály alapján jön létre, a bor egy szenvedély és egy tökéletes művészi összetétel, csak a megfelelő szőlő és a megfelelő tehetség szükséges hozzá. Messze áll a konkrét jelektől és ezt teszi számomra nagyon izgalmassá.

Minden évben máshova utazunk a világban lévő különböző szőlőforrások helyeire. Az első évet Washingtonnal kezdtük, a második Olaszország volt, a harmadik pedig Ausztrália. Ki akartuk használni a lehetőséget, hogy a világ legjobb szőlő forrásai közül válogathattunk.

Általában negyven-hatvanezer darab üveg bort készítünk el évente bárhol is legyünk éppen, ami elsőre valóban elég soknak hangzik, de nem egy olyan hatalmas városban, mint Hong Kong. Itt ez a mennyiség csak egy csepp a pohárban az évi fogyasztást számítva, komolyan. Egy jó tanácsom van azoknak, akik új vállalkozásba szeretnének kezdeni, támogassák a rendszert.

Sajnos az én esetemben nem kaptam sok támogatást és magam kellett az évek során kiépítenem a saját támogatói köröm. Sokat dolgoztam itt a városban erős női vállalkozói befolyással. Nagyon sokat számít, ha van valaki, akivel lehet beszélgetni, és valaki, aki ösztönöz, hogy nem, az ember munkája nem felesleges, és mindenkinek vannak olyan pillanatai, amikor így érzi. Ezen keresztül kell menni. Az ilyen támogatások nagyon jól tudnak esni és nagyon ösztönzőek.

Van, amikor a dolgok gyorsan történnek, de ha jó az időzítés csak hirtelen bele kell kezdeni, ami eleinte nagyon ijesztő lesz, de a nap végén tudod majd, hogy ahhoz hogy learasd a babérokat így kell történnie. Lehet, hogy félelmetesnek tűnik először,de ha bele sem kezdesz, később, amikor majd megbánod sokkal rosszabb érzés lesz.

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2011. október
Fordította Ötvös Mirella, a Nőtárs Alapítvány önkéntese.

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés