Az amerikai álom képviselője - Női vállalkozók Amerikában


Abban, hogy bevándorlási ügyvéd lettem, nagy szerepet játszott az, hogy magam is rengeteg szenvedtem, hogy megszerezhessem a zöldkártyámat.
 • Sheela Murthy – Alapító és vezető – Murthy Ügyvédi Iroda, Maryland, USA
Tudtam, hogy változást akarok hozni az emberek életébe, ezért úgy döntöttem, hogy a nagy amerikai álmot fogom élni, és elindítom az én kicsikémet - a saját ügyvédi irodámat és meglátom, hova jutok vele.
 • Sheela Indiában született, Barodában. 
 • 2 lánytestvére van.
Az édesanyám nagyon erős példakép,  nagyon erőteljes személy volt, és kifejezetten erős volt mint indiai nő. Azt mondta, egy nőnek alázatosnak kell lennie. Egy nőnek mindig engedelmeskednie kell, és úgy kell tennie, ahogyan azt a férje megmondja. Ennek ellenére egyetlen nap sem volt, hogy engedelmeskedett vagy megalázkodott volna apámnak.

Édesapám nagyon, nagyon kedves, gondos és szeretetteljes - szinte már túlságosan is. Az indiai hadseregben volt mérnök, és nagyon szegény családból származik, szóval nagyon keményen kellett dolgoznia. Apám és anyám szöges ellentéte egymásnak, de egyetlen dologban teljes mértékben egyetértettek, mégpedig abban, hogy a három gyermekük mindenképpen kiváló tanuló legyen, és kiváló szakemberekké váljanak.
 • Sheela a bengalurui egyetem (Bangalore, India) jogi karán volt hallgató. 
 • Második évében ismerte meg Vasant Nayak fényképész és digitális művészt.
Tudom, hogy ez számára első látásra szerelem volt, ezt kertelés nélkül megmondja. Számomra pedig ő az egyik legkedvesebb ember akivel valaha is találkoztam életemben.
 • Vasant az Egyesült Államokban tanult, és biztatta Sheela-t, hogy jelentkezzen egy jogi iskolába Amerikában. Bejutott a Harvard Egyetemre. 
 • Miután 1987-ben lediplomázott, Sheela egy nagy jogi cégnél dolgozott New York-ban és Baltimore-ban.
Több mint tíz év telt el az USA-ba történő megérkezésem és az amerikai állampolgárságom megszerzése között. Hosszú folyamat volt – nagyon fájdalmas, nagyon lassú és nagyon stresszes folyamat.
 • 1994-ben Sheela elindította saját, bevándorlási jogra specializálódott cégét.
„Épp most közölt információt a kormányzat...”

Úgy gondoltam, „Az én cégem nem csak a kiváló ügyvédségről fog szólni, hanem tényleg az együttérzésről, az empátiáról, és az emberek iránti törődésről.”
 • Vasant azt tanácsolta, hogy Sheela azáltal növelje cégét, hogy ingyenes jogi információt nyújt az interneten.
Azt gondoltam, „Úristen, hát rendben van az, hogy a tudásomat - azaz szinte mindenemet - csak úgy ingyenesen megosszam az interneten, válaszolgatva az emberek kérdéseire?” Mire a férjem azt mondta, „Bízz bennem. Idővel megtérül. Rendben lesz.” És igazából az lett a vége, hogy száz és száz valódi esetet láthattam, rengeteget tanultam és tapasztaltam, és úgymond kitanultam a mesterséget.

„Ez hozzá van csatlakoztatva az online ügykezelő rendszerhez.”

Végre elkezdtünk pénzt keresni, de végig azon járt az eszem, hogy „Te jó ég, egyszer biztosan be fog dőlni ez a rendszer. Nem létezik, hogy ez igaz.” Szóval eleinte részidős dolgozókat vettem fel, majd teljes munkaidős segédügyvédeket. És ügyeltem rá, hogy ne fizessem túl az embereket, ami így visszagondolva nem volt túl bölcs dolog.

„Az ügyfeleink a legfontosabbak. Őértük vagyunk.”

Olyan sokat követeltem és vártam el tőlük, hogy egymás utáni hetekben négyből három segédügyvéd felmondott. Szerintem ezzel azt mondták, „Inkompetens vagy, lépj már le! Szétstresszelsz minket.” Én pedig nem értettem, csak mondtam, hogy gyerünk, csináld, csináld, mint egy gép.
Ez számomra egy hatalmas lecke volt alázatosságból. Meg kellett hunyászkodnom, mert tudtam, hogy én vagyok a probléma. Mindig azt hajtogattam, hogy figyeljenek oda az ügyfélre, miközben én nem figyeltem oda a saját embereimre.
 • A Murthy Ügyvédi Irodának jelenleg 92 dolgozója van.
„Ha találsz egy jó ügyet, tedd el, odaadjuk egy külön, bevándorlásügyi ügyvéd csapatnak.”

Mindig bizonytalan vagyok, hogy maradjak ennyi dolgozóval, mert kényelmes, kellemes, vagy kövessem a természet törvényeit, hogy növekedni kell.

„Ezeket a stratégiákat a szokásos munkamenetben kell alkalmazni, amikor az ügyfeleinknek segítünk...”

Nincs szükségem több pénzre. És nem akarok több felelősséget vállalni. De ha a következő generáció úgy dönt, hogy ebbe az irányba vinnék a céget, akkor egyszerre leszek izgatott, és fogadom megtiszteltetésként.
 • Sheela cége emberek ezreinek segített a bevándorlási ügyeivel. 
 • A Murthy.com a leggyakrabban látogatott ügyvédi iroda weboldal a világon.
Nagyon jól megy most a cégnek. És nagyon sokat teszünk azért, hogy a közösségnek is adjunk vissza. Úgy érzem, a hagyatékom már ott van minden családban melynek segítettünk abban, hogy elérhessék a nagy amerikai álmukat, hogy ebben az országban élhessenek és dolgozhassanak. És nagyon szerencsésnek és áldottnak mondhatom magam, hogy én ezt megtehettem.
 • Sheela és Vasant megalapították a MurthyNayak Alapítványt, hogy világszerte segítsék a hátrányos helyzetű nőket és gyermekeket.
Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2013. június

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés