A digitális detektív ügynökség "Esőhölgye" - Női vállalkozók Amerikában


Néha megkérdezik tőlem az emberek, "Mikor van, hogy el vagytok havazva munkával?", mire azt válaszolom, hogy "Olyankor, amikor valaki hazudik, csal, vagy tisztességtelen. És sajnos azt kell mondjam, hogy egészen elfoglaltak vagyunk."
 • Alison Chung - Alapító és CEO - TeamWerks - Chicago, USA
A TeamWerks egy technológiai tanácsadó cég, kifejezetten a számítógép kriminalisztikával foglalkozunk. Ha bármikor felmerül a kérdés, hogy ki mit csinált és mikor, akkor valószínűleg van egy digitális készülék, ami arra vár, hogy valaki olyan mint én, megtalálja.
Hozzá tudunk férni olyan SMS-hez is, amit töröltek. A családtagjaim nem engednek a digitális készülékeik közelébe. Ha látogatóba megyek, mindenki lezár mindent.
 • Alison Hong Kongban született és nőtt fel.
Nagyon hagyományos felnevelésben volt részem. A szüleim nagyon szigorúak voltak. Ha rossz voltam, és édesanyám a szobámba küldött, akkor mindig nagyon izgatott lettem - a zárt ajtó mögött mindig valamilyen rejtvénnyel foglalatoskodtam, és azt játszottam, hogy bűnügyeket oldok meg. Minden angol és kínai detektívregényt elolvastam, amit lehetett.
 • Alison az USA-ba utazott folytatni tanulmányait, és mesterdiplomát szerzett matematikából a Stanford University-n. 
Nagyon szerettem a matematikát, mert könnyű volt számomra. Ügyes voltam a számokkal.
 • 1984-ben Alison megkezdte karrierjét az IBM-nél.
 • Egy évtizedet töltött számítógépes rendszerek menedzselésével egy nagy jogi cégnél Chicago-ban.
 • 1997-ben Alison megalapította a TeamWerks-et.
Ez még a tech boom idején volt, szóval volt bőven üzleti lehetőség. Szóval csak hallgattam a megérzésemre, és azt mondtam, tudod mit? Csak egy kis vállalkozást akarok alapítani, és tech projekteken dolgozni.
„Oké, szóval kaptunk egy ilyen merevlemezt.”
A bírósági szférába úgymond „beleestünk”. Kaptam egy hívást egy jogi partnercégünktől, akik azt mondták, szükségük van valakire aki átfutna 20 doboznyi számítógépes kódon mert az egyik kliensük leírt 50 millió dollárt költségként, és az IRS (USA adóhivatal) kihallgatást végez, hogy ez a költség valós vagy sem.
 • Alison és csapata mindössze 3 hét alatt talált bizonyítékot, ami az állítást igazolta.
 • Az ügyfelére annyira nagy hatással volt Alison számmemóriája, hogy felkérte, tegyen tanúvallomást az IRS ügyvédjei előtt.
Sosem felejtem - 5 szemüveges férfi volt, nagyon ridegnek tűntek, és így kezdtek: "Jó reggelt. Ki az a nő?", mire az egyik ügyvéd válaszolt "Óh, ő a szakértőnk." Az 5 IRS-es ügyvéd elkezdett nevetni, és azt mondták, "Mennyibe fogadjunk, hogy meg tudjuk törni?" Az egyik szemüveges rámnézett és így szólt: "Szóval, Ms. Chung, kedves szakértő, lenne olyan szíves és elmagyarázná mi is történt a 78-as dobozban?" És én azt feleltem "Igen, nagyon szívesen." És így folytatódott tovább és tovább a kivizsgálás, doboz doboz után. Azt hiszem a 4. óra végén volt, hogy azt kérdezték: "Oké, mi volt a 97-essel?" és azt mondtam "Ó, az izgalmas volt. A 97-es jó doboz." És ezen a ponton elmosolyodtam, mert tudtam, hogy mostmár megfogtam őket.
 • Az ügyfele megnyerte az ügyet és Alison teljesen odavolt.
Amikor megmondták, hogy nyertünk, örömömben felsikoltottam és azt mondtam: "Adj még egyet! Adj még egyet!"
 • A TeamWerks 22 fős vállalkozássá nőtte ki magát.
 • Voltak már felfogadva csalás, lopás, és korrupció kivizsgálására is.
„Ebben a kódban itt elrejtve, ez az aprócska információ az, ami hasznos lesz végül.”
Felfogadnak minket ügyvédek, hogy vizsgáljunk meg számítógépeket, és csak amikor eljutsz a rendszer mélyébe és meglátod hogy ki kivel beszél, jössz rá, hogy "Istenem, ez szervezett bűncselekmény." És ezen a ponton el kell döntenem, hogy vagy lemondom a munkát, vagy elmondom az igazságot. Ez veszélyes, kockázatos szakma.
 • Alison személyazonosságát már lopták el, házába többször is betörtek.
Gondoltam már a betörésekből kifolyólag, hogy fizikai veszélyben lehetek a munkám miatt, de mivel én Buddhista vagyok, hiszek benne, hogy majd eljön az időm amikor eljön. Nem félek. De azért megteszem a szükséges óvintézkedéseket, és szerintem ez elég.
 • TeamWerks minden esetét megnyerte, egy kivétellel.
Mindigis rejtélyeket akartam megoldani. Csak sosem gondoltam, hogy digitális detektív leszek. Másképp gondolkozok, másképp látom a dolgokat. Mármint, úgy értem, hogy néha amikor egy összejövetelen vagyok, és látok valakit, elgondolkozom: "Wow, vajon mi lehet a számítógépén?"

Forrás: The Story Exchange - megjelent: 2014. február

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés