"Okospont" nyílt fiatal vállalkozóknak a fővárosban

Nemzetközi projekt keretében SMART Pont, azaz "okospont" nyílt fiatal vállalkozóknak Budapesten hétfőn, a központ az innovatív és kreatív, fiatal, mikro-, kis- és középvállalkozások létrejöttét, fejlődését és hosszú távú fenntarthatóságát segíti, az ötlet megszületésétől az üzleti terv elkészítésén át a vállalkozás kezdeti lépéseinek megtételéig - tájékoztatta a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) az MTI-t.

Az i.e. SMART európai uniós projektben hat közép-európai ország vesz részt, Magyarország mellett Ausztria, Olaszország, Németország, Szlovákia és Csehország. Mindegyik országban egy intézményi és egy szakértői partner közreműködik, Magyarországon a projekt intézményi partnere a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, szakértői partnere pedig a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola.

A nemzetközi projekt az innovatív és kreatív vállalkozások, elsősorban a kreatív iparágak, a zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat működési környezetének fejlesztését, az e téren működő kis-és középvállalkozások piaci helyzetének előmozdítását tűzte ki céljául. 

A projekt célcsoportját azon 35 év alatti fiatalok jelentik, akik lehetőleg (de nem kizárólag) a felsorolt három területen megvalósítani kívánt vállalkozási ötlettel, vagy már létező vállalkozással rendelkeznek.

A BVK székhelyén megnyílt SMART Pontban klubestek, hagyományos vállalkozói és SMART képzések, tréningek, kapcsolatépítő események, valamint tanácsadások segítik majd a fiatal vállalkozókat. 

A SMART központ mellett e-SMART Pontot és mobil SMART Pontot is létrehozott a közalapítvány. Az előbbi esetében web felületeken léphetnek kapcsolatba az érdeklődők, a szervezők és a trénerek egymással, míg a mobil SMART Pont "házhoz megy": egyetemekre, oktatási intézményekbe, rendezvényekre látogatnak el vele a szervezők, és tartanak kihelyezett képzéseket, eseményeket.

A budapesti SMART Pont megnyitásával egyidejűleg SMART versenyt is hirdettek fiatal vállalkozók számára. A megmérettetés első szakaszában a legígéretesebb tíz vállalkozást vagy ötletet választják ki a szervezők. Az üzleti tervek továbbfejlesztése után a legjobb öt vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiatal a nemzetközi SMART Campuson a legkiválóbb nemzetközi trénerekkel és szakértőkkel dolgozhat majd együtt, és kaphat segítséget az üzleti tervei megvalósításához.

Forrás: MTI

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés