Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. december 16.

"Okospont" nyílt fiatal vállalkozóknak a fővárosban

Nemzetközi projekt keretében SMART Pont, azaz "okospont" nyílt fiatal vállalkozóknak Budapesten hétfőn, a központ az innovatív és kreatív, fiatal, mikro-, kis- és középvállalkozások létrejöttét, fejlődését és hosszú távú fenntarthatóságát segíti, az ötlet megszületésétől az üzleti terv elkészítésén át a vállalkozás kezdeti lépéseinek megtételéig - tájékoztatta a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) az MTI-t.

Az i.e. SMART európai uniós projektben hat közép-európai ország vesz részt, Magyarország mellett Ausztria, Olaszország, Németország, Szlovákia és Csehország. Mindegyik országban egy intézményi és egy szakértői partner közreműködik, Magyarországon a projekt intézményi partnere a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, szakértői partnere pedig a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola.

A nemzetközi projekt az innovatív és kreatív vállalkozások, elsősorban a kreatív iparágak, a zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat működési környezetének fejlesztését, az e téren működő kis-és középvállalkozások piaci helyzetének előmozdítását tűzte ki céljául. 

A projekt célcsoportját azon 35 év alatti fiatalok jelentik, akik lehetőleg (de nem kizárólag) a felsorolt három területen megvalósítani kívánt vállalkozási ötlettel, vagy már létező vállalkozással rendelkeznek.

A BVK székhelyén megnyílt SMART Pontban klubestek, hagyományos vállalkozói és SMART képzések, tréningek, kapcsolatépítő események, valamint tanácsadások segítik majd a fiatal vállalkozókat. 

A SMART központ mellett e-SMART Pontot és mobil SMART Pontot is létrehozott a közalapítvány. Az előbbi esetében web felületeken léphetnek kapcsolatba az érdeklődők, a szervezők és a trénerek egymással, míg a mobil SMART Pont "házhoz megy": egyetemekre, oktatási intézményekbe, rendezvényekre látogatnak el vele a szervezők, és tartanak kihelyezett képzéseket, eseményeket.

A budapesti SMART Pont megnyitásával egyidejűleg SMART versenyt is hirdettek fiatal vállalkozók számára. A megmérettetés első szakaszában a legígéretesebb tíz vállalkozást vagy ötletet választják ki a szervezők. Az üzleti tervek továbbfejlesztése után a legjobb öt vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiatal a nemzetközi SMART Campuson a legkiválóbb nemzetközi trénerekkel és szakértőkkel dolgozhat majd együtt, és kaphat segítséget az üzleti tervei megvalósításához.

Forrás: MTI