EB: A vállalkozói szellem felélénkítése Európában

Európát 2008 óta az elmúlt 50 év legsúlyosabb gazdasági válságának hatásai sújtják: Európában most először több mint 25 millió munkanélküli van, és a tagállamok többségében a kis- és középvállalkozások (kkv-k) eddig nem voltak képesek ismét elérni a válság előtti 
szintet. 

Az európai gazdaságnak már a jelenlegi gazdasági és pénzügyi válság előtt is azzal kellett szembenéznie, hogy versenyképességét és növekedését szerkezeti problémák gátolják, és a vállalkozói szellem kibontakozását is különféle tényezők akadályozzák. Ezek közül sok továbbra is fennáll, de a válság mélyreható változás és szerkezetátalakítás katalizátora is volt.

Az elmúlt évtizedben a világgazdaság is átalakult. A kereslet és a termelés globális piacokon tapasztalható gyors növekedése nyomást gyakorol az erőforrás- és energiaellátásra; ennek következtében megváltozott az európai vállalatok költségstruktúrája, mely vállalatok közül sokan behozatalra támaszkodnak az ellátás tekintetében.

Az Európa 2020 stratégia erre válaszul olyan módon határozta meg a jövőbeli növekedés és versenyképesség alapjait, hogy azok intelligens, fenntartható és inkluzív módon megfeleljenek a fő társadalmi kihívásoknak. A tagállamok és az uniós intézmények közös felelőssége, hogy a meglévő problémákat megoldva fenntarthatóbb fejlődési útra állítsák az Európai Uniót. Felismerve, hogy gazdaságaink szorosan összefonódnak, az EU jelenleg is a gazdasági irányítás átalakításán dolgozik, hogy a szakpolitikák jobban meg tudjanak felelni a jelenlegi és a jövőbeni kihívásoknak.

A növekedés újraindításához és a foglalkoztatás szintjének emeléséhez Európának több vállalkozóra van szüksége. A kisvállalkozói intézkedéscsomag 2011. áprilisi felülvizsgálata és a tavaly októberben elfogadott iparpolitikai közlemény nyomán a javasolt cselekvési terv megújult jövőképet, valamint számos olyan uniós és tagállami szintű intézkedést határoz meg, amelyek támogatják a vállalkozói tevékenységet Európában. A terv a következő három pillérre épül: a vállalkozói ismeretek oktatása és a képzés fejlesztése; a megfelelő üzleti környezet megteremtése; példaképek állítása és meghatározott csoportok megszólítása.

Forrás: Európai Bizottság

Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Minden erőfeszítésünkkel, minden időnkkel, minden szeretetünkkel - Alapítónők Németországban

Halla Tomasdottir: Nőies válasz az izlandi gazdasági összeomlásra

Mi a két legnehezebb az angolban?

MINDEN BEJEGYZÉST listázva a kék nyílra kattintva megtalálsz

További lehetőségek

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés