Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. július 1.

Marketing - ami elérhető (interjú)

New Yorkban élő, amerikai-koreai, közgazdász végzettségű Eunice Narea Kwak 6 hetet tölt szakmai gyakorlaton Magyarországon, ahol a Nőtárs Alapítvány szervezésében minden kedden és csütörtökön a Nőicégek Műhelyben marketing és értékesítés előadásokat és konzultációkat tart. Péntekenként pedig a Nőtárs Angolklubot vezeti Budapesten a Belvárosban. 

Bár mindkét program angolul folyik, önkéntesek tolmácsolásával a nyelvet nem beszélő, de marketingben érintettek is részt tudnak venni a programon. Akiknek az angol nem jelent problémát, számukra - a marketing mellett - hasznos nyelvgyakorlás lehet a Nőtárs Alapítvány programsorozata.

Eunice szerint szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a marketing nemcsak a nagy cégeknek fontos, hanem minden vállalkozónak, sőt a mindennapi életünk része. Közgazdaságtant hallgatott Amerikában, így külön öröm volt számára, hogy ezen a szakterületen tud szakmai munkát vállalni Európában, ahol korábban még sosem járt.

Az eltelt két hét alatt már megtanult néhány magyar szót és a híres gulyásunkat is megkóstolta. Szabadidejét örömmel tölti Budapest épületei, szobrai, hangulatos utcái között.

Amikor a hat hét leteltével hazamegy édesanyja vállalkozásában segít. Pár évvel ezelőtt, amikor édesapja vállalkozása tönkrement, át kellett gondolni, hogyan tovább. Ekkor született meg a gondolat, hogy édesanyja vállalkozásba kezd - az ötlet olyannyira jónak bizonyult, hogy a Koreai Étterem azóta is sikeresen működik.

Később ez adta az ötletet, hogy Eunice továbbgondolja a lehetőségeket a nők önálló jövedelemszerzését illetően - tapasztalatait örömmel osztja meg a magyarországi vállalkozó nők körében.

Az interjút készítette:
Farkas Márta, a Nőtárs Alapítvány önkéntese