Marketing - ami elérhető (interjú)

New Yorkban élő, amerikai-koreai, közgazdász végzettségű Eunice Narea Kwak 6 hetet tölt szakmai gyakorlaton Magyarországon, ahol a Nőtárs Alapítvány szervezésében minden kedden és csütörtökön a Nőicégek Műhelyben marketing és értékesítés előadásokat és konzultációkat tart. Péntekenként pedig a Nőtárs Angolklubot vezeti Budapesten a Belvárosban. 

Bár mindkét program angolul folyik, önkéntesek tolmácsolásával a nyelvet nem beszélő, de marketingben érintettek is részt tudnak venni a programon. Akiknek az angol nem jelent problémát, számukra - a marketing mellett - hasznos nyelvgyakorlás lehet a Nőtárs Alapítvány programsorozata.

Eunice szerint szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a marketing nemcsak a nagy cégeknek fontos, hanem minden vállalkozónak, sőt a mindennapi életünk része. Közgazdaságtant hallgatott Amerikában, így külön öröm volt számára, hogy ezen a szakterületen tud szakmai munkát vállalni Európában, ahol korábban még sosem járt.

Az eltelt két hét alatt már megtanult néhány magyar szót és a híres gulyásunkat is megkóstolta. Szabadidejét örömmel tölti Budapest épületei, szobrai, hangulatos utcái között.

Amikor a hat hét leteltével hazamegy édesanyja vállalkozásában segít. Pár évvel ezelőtt, amikor édesapja vállalkozása tönkrement, át kellett gondolni, hogyan tovább. Ekkor született meg a gondolat, hogy édesanyja vállalkozásba kezd - az ötlet olyannyira jónak bizonyult, hogy a Koreai Étterem azóta is sikeresen működik.

Később ez adta az ötletet, hogy Eunice továbbgondolja a lehetőségeket a nők önálló jövedelemszerzését illetően - tapasztalatait örömmel osztja meg a magyarországi vállalkozó nők körében.

Az interjút készítette:
Farkas Márta, a Nőtárs Alapítvány önkéntese


Megjegyzések

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK

Múltidéző - Tudják, mire vállalkoztak, 2008

Az Indiegogo küzdelmes felépítése – Női vállalkozók Amerikában

ÍRJ NEKÜNK, ha kérdésed vagy javaslatod van :))

Név

E-mail *

Üzenet *

Nyilatkozat

A Nőicégek.hu tematikus honlapon indított hírlevélre feliratkozással egyidejűleg Ön hozzájárulását adja, hogy ettől a honlaptól - esetlegesen akár reklámot is tartalmazó - elektronikus levelet fogadjon.
Valamint kijelenti, hogy az online űrlapon megadott email címe szervezeti használatú.
A feliratkozáskor kapott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át.
A hírlevélre feliratkozás bármikor egy kattintással megszüntethető a levelek alján található link segítségével.

Összes oldalmegjelenítés