Nőicégek.hu - Nők az üzleti életben
A Nőicégek.hu szakmai honlapot azért hoztuk létre a Nőtárs Alapítványnál, hogy Európából és Amerikából összegyűjtsük és közzé tegyük azokról a női cégekről készült anyagokat, akik követendő példákkal, új ötletekkel bátorítják és segítik a magyar nőket vállalkozásaik fejlesztésében vagy elindításában.
Kérdésed, észrevételed, javaslatod esetén várjuk leveled a hello[kukac]notars.hu email címen, vagy a honlap alján található Kapcsolatfelvételi űrlapon.

2013. június 4.

Magyarországon is elindul a sikeres üzletasszonyok programja

Magyarországon is útjára indítja a sikeres női vállalkozóknak szóló programját az Ernst & Young. Az Entrepreneurial Winning Women egyik legfontosabb célja, hogy olyan fórumot teremtsen az üzletasszonyoknak, ahol nemcsak kapcsolatokat építhetnek, de szakmailag is fejlődhetnek és sikerre vihetik vállalkozásaikat – jelentette be Czakó Borbála, az Ernst & Young globális partnere, a programért felelős globális igazgatója szerdán Budapesten a Nők az üzleti csúcson című konferencián.

“A következő egy évtizedben egymilliárd nő lép be a munkaerőpiacra. Közülük pedig egyre többen indítanak saját vállalkozást. A várakozások szerint jelentősen növekszik majd a vezető pozíciót betöltő nők aránya világszerte. Ezt felismerve indult el hat évvel ezelőtt az Entrepreneurial Winning Women program” – mondta Havas István, az Ernst & Young Magyarország vezérigazgatója.

„Az Ernst & Young programjának egyik legfontosabb célja, hogy támogatást nyújtson a női vállalkozóknak, hogy kiaknázhassák a bennük és cégeikben rejlő valódi lehetőségeket. Az Entrepreneurial Winning Women úgy épül fel, hogy hatékony segítséget adjon azoknak a női vezetőknek akik bővítenék, fejlesztenék cégeiket, és ezzel párhuzamosan sikeres hazai és nemzetközi kapcsolatrendszert szeretnének kiépíteni” – mondta Czakó Borbála, globális partner, az Ernst & Young Entrepreneurial Winning Women program globális igazgatója.

Az Ernst & Young 2008-ban indította útjára az Entrepreneurial Winning Women programot, amely ma már a világ több mint tíz államában működik. Az országok sorában jelen van egyebek mellett az Egyesült Államok, Kanada, Kína, Oroszország, Japán, Ausztrália és Brazília is.

A részt vevő női vállalkozók bevételei átlagosan 49 százalékkal nőttek a kezdeményezéshez való csatlakozás óta. A cégvezetők 71 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a program segített nekik fejleszteni saját vezetői képességeiket, mintegy 80 százaléka szerint pedig a kezdeményezés hozzájárult az
üzleti ismeretségi körének bővítéséhez. 92 százalékuk mondta azt, hogy a program inspirálta őket vállalkozásaik bővítésében – derül ki a programhoz kapcsolódó felmérésből.

Forrás: EY